Lasteaias käärib, aastaga lahkusid pea pooled töötajad

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Ülenurme Nurmepesa lasteaias on tekkinud sisepinged, rahul pole töötajad ega ka lapsevanemad. Kambja vallavalitsus on probleemiga kursis, kuid selle esindaja ei pidanud vajalikuks ajalehes asja selgitada.
Ülenurme Nurmepesa lasteaias on tekkinud sisepinged, rahul pole töötajad ega ka lapsevanemad. Kambja vallavalitsus on probleemiga kursis, kuid selle esindaja ei pidanud vajalikuks ajalehes asja selgitada. Foto: Kristjan Teedema

Kambja valla Ülenurme lasteaias Nurmepesa on sisepinged valitsenud juba ligi aasta ning selle ajaga on seal ameti maha pannud pea pooled haridustöötajad ehk kümmekond inimest. Nende asemele palgatutega pole rahul lapsevanemad, sest uued õpetajad ei oska piisavalt eesti keelt.

Pikaaegsete, nüüd juba töölt lahkunud õpetajate asemikud on lapsevanemate sõnul ebapädevad, eesti keelt kõnelevate laste kõnepruuki on siginenud venekeelseid sõnu. «Lapsed kasutavad väljendeid nagu raz-dva ja babuška ning on kodus hakanud rääkima aktsendiga,» kurtis lapsevanem Liis, kes ei soovinud oma täisnime ajalehes avaldada.

Kaua kestnud probleem

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles