Kalevipoja uisumaraton jääb neljandat korda järjest ära

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Viimati sõideti Kalevipoja uisumaratoni 2018. aastal. See hetk uisumaratonilt on jäädvustatud 2014. aasta võistlusel.
Viimati sõideti Kalevipoja uisumaratoni 2018. aastal. See hetk uisumaratonilt on jäädvustatud 2014. aasta võistlusel. Foto: Martin Pau

Eelmisel nädalal teatas korraldusmeeskond, et taas tuleb Kalevipoja uisumaraton Peipsi järve jääl ära jätta. Põhjuseks liiga pehme ilm, mile tõttu on  jää pragunema hakanud.

Esiti pidi tänavune Kalevipoja uisumaraton aset leidma 12. veebruraril. Ka siis ei olnud ilm sobiv ning maraton lükati kaks nädalat edasi. Paraku ilmataat uisumaratoni fanaatikutele ei halastanud ning korraldusmeeskond võttis vastu otsuse üritus sootuks ära jätta.

Tänavu oleks pidanud aset leidma 8. Kalevipoja uisumaraton. Viimati õnnestus Peipsi jääl uisumaratoni pidada 2018. aastal. Ka 2019. ja 2020. aastal ei soosinud ilm maratoni korraldajaid. Eelmisel aastal jäi üritus ära koroonaviiruse levikust tingitud olukorra tõttu.

Esimene Kalevipoja uisumaraton peeti 11. märtsil 2006. aastal. Toona lõpetas maratoni 636 võistlejat. Kuueteistkümne aasta jooksul on uisumaratone rohkem ära jäänud kui toimuda saanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles