Presidendilt saab tunnustuse järjest laieneva tanklaketi asutaja

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu Terminali tankla.
Tartu Terminali tankla. Foto: Margus Ansu

President Alar Karis tänab Valgetähe IV klassi teenetemärgiga ettevõtjat ning Tartu Terminali tanklaketi alusepanijat Malle Raudseppa.

Nagu paljud teised inimesed, võttis ka Malle Raudsepp täna lahti uudise, et teada saada, kes saab tänavu presidendilt teenetemärgi. Üllatuseks leidis ta nimekirjast oma nime. «See oli küll suur üllatus, mul on väga suur au,» sõnas Raudsepp.

Tartu Terminal on pereettevõte. Praegu kannavad tanklaketi juhtimise rasket koormat Malle Raudsepa pojad Raido ja Rauno. «Ma läksin eelmisel aastal pensionile, taandasin end pereettevõtete juhatusest, aga olen nüüd ettevõtete nõukogudes ja paaril korral nädalas käin kohapeal ka asju arutamas,» selgitas Malle Raudsepp.

Tartu Terminal on viimastel aastatel väga jõuliselt laienenud. Kui varem pesitses ettevõte Tartu kandis ja Lõuna-Eestis, siis pärast Tallinna Terminali ostmist avanes Tartu kütusefirmal uks ka Põhja-Eestisse.

Malle Raudsepp ettevõtte juhtimises enam iga päev kaasa ei löö, siiski arutatakse kõik plaanid ja otsused pereringis endiselt läbi. Tööjuttu tuleb vahel ette ka kodus viibides. «Noored on tublid, meil on suur ja tugev meeskond, aga pojad võtavad ikka minu arvamust ka kuulda,» sõnas Malle Raudsepp.

Kuigi Malle Raudsepp on Tartu Terminali asutaja ja pikalt olnud ka pereettevõtete omanikeringis, on ta seni suutnud avalikkuse tähelepanu väga osavalt vältida. «Kui vähegi võimalik, olen jutujärje andnud poiste kätte ja fotograafe väldin kui tuld, mulle kohe üldse ei meeldi pildil olla, ütlen alati, et rikun pildi ära,» selgitas Raudsepp.

Veebruari algul pidas Malle Raudsepp 65. sünnipäeva. «Juubelilauas meil tööjuttu õnneks ei aetud,» sõnas ta muheledes. Nüüd, mil presidendilt tunnustus saadud, on Raudseppadel taas põhjust kokku tulla ja peolauda istuda. «Tõesti, see on suur au, tänan presidenti ja tänan ka neid, kes on firma arengule kõik need aastad kaasa aidanud,» lisas Malle Raudsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles