Tartu maratoni starti läks ligi 4000 suusatajat, kõige kiiremini sõitsid rootslased (1)

Lenel Karu
Copy
Värske lume ja sula tõttu olid maratoni rajaolud keerulised, märkis võitja Emil Persson. Üldiselt oli rada talle aga meelepärane, sest leidus mitu huvitavat nurka ja pidevalt oli üles-alla liikumist.
Värske lume ja sula tõttu olid maratoni rajaolud keerulised, märkis võitja Emil Persson. Üldiselt oli rada talle aga meelepärane, sest leidus mitu huvitavat nurka ja pidevalt oli üles-alla liikumist. Foto: Sille Annuk

Eile peetud ­ 48. Tartu maraton möödus üle mitme aasta meeleolukalt, tihedas rahvusvahelises konkurentsis ja rajal polnud sportlased üksi, vaid stardis, toitlustuspunktides ja ka finišis elasid suusatajatele kaasa pealtvaatajad. Kuigi nii mitme tippsuusataja kui ka treeneri sõnul olid rajaolud värske lume ja sula tõttu keerulised, suusatajad palju ei virisenud ning suusk libises ikka.

Eile viisid kõik teed Tehvandile.
Eile viisid kõik teed Tehvandile. Foto: Sille Annuk

Tehvandi staadionilt läks rajale ligi 4000 suusatajat. Esindatud oli 24 riiki, sest suusamaraton kuulus pärast 11-aastast pausi taas pikamaasuusatamise Visma Ski Classics Pro Touri sarja. See tähendas, et eestlastele pakkusid konkurentsi maailma tippsuusatajad ning poole teekonna peal oli selge, et sel aastal Eesti nimega suusatajaid pjedestaalile oodata ei tasu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles