GALERII Mustikakissell on endiselt populaarne, abi läheb vaja kõige rohkem katkiste suusakeppide asendamisega

Copy

Kella kaheks oli 48. Tartu maratoni võitja küll ammu välja kuulutatud ja eliitklassi suusatajad ilmselt juba saunas soojenemas, ent Palu toitlustuspunktis käis veel tihe sebimine. Teele tuli kaasa haarata head ja paremat, et lõpuni vastu pidada, sest pikem osa teekonnast oli suusatajatel juba möödas.

Üks neist, kes laua peale aina topsides uusi hapukurke, banaane või rosinaid ladus ning joogipoolist pakkus, oli Aileli Kukk. Ta oli koos sõbrannadega esimest korda Tartu maratonil niimoodi abis 1995. aastal ning oli tänavu uuesti platsis.

«See on äge sündmus, kus kohal olla. Ja sõitjad on tõesti väga sõbralikud, mõni üksik on kurtnud ainult, et kissell pole päris õige,» rääkis Kukk. Kuigi mustikakissell oli tõesti tänavu vedelam, eelistas suur osa saabujatest just sellega ennast turgutada. «Esimesed kiired sõitjad ei võtnud meilt midagi, nüüd on peatujad näljasemad ja eks lõpu poole aina tihedamaks läheb,» rääkis ta. Kuke sõnul on meeleolu sõitjatel olnud hea ja suuri kukkumisi ega vigastusi pole tema näinud.

Toitlustajate kõrval soojendasid ennast lõkke ääres Tartu maratoni suusaabi pakkujad, kellel oli selja taga varuks hulk suusakeppe ja suuski. «Tegelikult väga palju abistama polegi pidanud, mäletan ikka raskemaid aastaid. Peamiselt murdub keppe ja mõnel üksikul ka suusk, aga siiani ei ole keegi uutest ilma jäänud ning on saanud edasi sõita,» rääkis Arne Tilk. «Eks ilmaolud on täna suusatamiseks ühed keerulisemad, ikkagi värske lumi ja sulailm, põhi oli hommikul üsna jäine ja kõva,» lisas ta.

Samas märkis ta, et sellised peavadki olema õiged maratoniolud, et suusatajad saaksid õige tunde ja kogemuse kätte. «Minu jaoks on sellel sündmusel olemine nagu diagnoosi saamine. Olen suusatreener ja suusataja ning see käib eluga kokku,» muigas ta.

Tal olid abis ka noored suusatajad Aleksander Tamm ja Anette Taivere. Nad tunnistasid, et kummalisi kukkumisi või sõidutehnikat, mille üle kergelt muiata, palju ei olnud. «Tundub, et eestlaste suusavorm on paranenud,» ütles Tamm. Nende jaoks oli võimas näha ka maailma tippsuusatajaid oma silmaga väga lähedalt. «Siin on stardis olnud selliseid sõitjaid, keda näed maailmakarikaetappidel või olümpial,» sõnas Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles