GALERII Tartu maratoni kõige pisematel suusasõpradel libises suusk medalivääriliselt

Copy

Järjekorras 48. Tartu maratoni avapauk kõlab juba homme hommikul, kuid täna kostis stardipüstolist lausa kümme lasku, sest oma suusaringi tegid Tähtvere spordipargis nii alles mõneaastased kui ka vanemad lapsed. Suusk olevat hästi libisenud ning medalita ei jäänud keegi.

Kahel viimasel aastal jäid lastesõidud lumepuuduse või koroonapiirangute tõttu ära. Tänavu on aga piirangud leebemad ja lumekate piisavalt paks, et ka kõige pisemad said täna starti minna. Starte oli kümme – alguses kolmeaastased, siis neljased ja nii üha edasi kuni 12-aastaste ja vanemateni välja. Peale finišijoone ületamist sai iga võistleja ka medali ning Limpa mahlajoogi.

Esimene ehk kõige noorem grupp läks Tähtveres rajale kell 11, neil tuli läbida 400-meetrine ring, sama distantsi läbisid kõik kuni kuueaastased suusasõbrad. Sealt edasi kuulsid stardipauku juba ühe kilomeetri pikkusele katsumusele tulnud kaheksa- ja üheksa-aastased lapsed, kümneaastased ja vanemad läbisid kolm kilomeetrit.

Samas polnud vanus ja suusaraja pikkus kivisse rajutud, vaid soovijad said minna kas pikemale või lühemale distantsile. Eesmärk polnudki võistelda, vaid pakkuda lastele esimene Tartu maratoni kogemus.

Näiteks läbis kolm kilomeetrit suuskadel 8-aastane Georg, kes saanuks vabalt ka kilomeetrisel distantsil osaleda. Poiss oli finišis küll väsinud, kuid ütles, et suusasõit meeldis talle väga ning et suusk libises hästi. Kuid kas saadud medal meeldis ehk enamgi? «Sõita ikka meeldis rohkem,» kinnitas Georg. «Tubli spordipoiss,» sõnas seepeale isa Üllar, kelle sõnul poeg vist varem nii pikka katsumust suusatanud polegi.

Rada näis sobivat teistelegi lastele ning enamikul olid lõpetades näod naerul. Samas kõlas sedagi, et katsumus oli pigem raske. Näiteks rääkis kolm kilomeetrit suusatanud Hannaloore, et rada oli täna halvem kui muidu. Seejuures oli selleks ajaks kerge lörtsisadu asendunud vihmaga.

Kokku võttis Tartu maratoni lastesõitudest osa ligikaudu 600 last, mida on eelnevate aastatega võrreldes mitu korda vähem. Samas osales umbes tuhat noort suusasõpra üritusel ka virtuaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles