Lõunakeskuse Confido kiirkliinikus saab nüüd PCR-kiirteste teha

Tartu Postimees
Copy
Lõunakeskuse Confido kiirkliinik.
Lõunakeskuse Confido kiirkliinik. Foto: Kristjan Teedema

Koroonaviiruse PCR-kiirteste, mis on loomult nagu tavalised PCR-testid, kuid mille tulemused selguvad vaid kolme tunni jooksul, saab nüüd teha ka Tartus Lõunakeskuses ja Tallinnas Nautica keskuses asuvas Confido kiirkliinikus.

«PCR-testid on oma täpsuse tõttu kõrgelt hinnatud, mistõttu on nende olemasolu ka paljudesse riikidesse reisimise eeldus. Neile, kes vajavad testi tulemust kiiresti, võimaldab uus tehnoloogia tulemused edastada vaid kolme tunniga,» kirjeldas Confido vaktsineerimis- ja testimistegevuse juht Martin Talu.

PCR-kiirtesti tegemiseks kulub maksimaalselt 15 minutit ning kolme tunni möödudes on käes nii digiloos nähtav tulemus kui ka meilile saadetud reisisertifikaat. Talu rõhutas, et tavapärane PCR-test ja PCR-kiirtest on täpselt samasugused, erinevus peitub vaid vastuse saamise kiiruses. PCR-testi sertifikaat kehtib reisimisel paljudesse riikidesse, teiste hulgas ka USA-sse.

«Paraku on veebruarikuu näidanud, et nakatumiste arv lööb Eestis uusi rekordeid. Seetõttu on hea meel, et saame uute testimisvõimalustega anda veelgi suurema panuse koroonaviirusega võitlusesse,» ütles Martin Talu.

PCR-kiirtesti tegemiseks on vaja broneerida aeg Confido broneerimissüsteemis, kus saab valida endale sobiva asukoha. Kiirtesti proov võetakse vatitampooniga ninaneelust ning see on valutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles