Prügifirma soetas jäätmeveoks uue veoki ja tõi juurde ühe meeskonna

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Tühjendamist vajavad prügikastid lageda taeva all ahvatlevad linde, kes sealt head ja paremat otsides rämpsu välja kisuvad. Jäätmemaja lahendaks ka selle probleemi.
Tühjendamist vajavad prügikastid lageda taeva all ahvatlevad linde, kes sealt head ja paremat otsides rämpsu välja kisuvad. Jäätmemaja lahendaks ka selle probleemi. Foto: Kristjan Teedema

AS Eesti Keskkonnateenused pakkus Tartu linnavalitsuse nõudmisel välja lahendused, et jäätmevedu lähinädalatel täies mahus taastada. Esimesena tagatakse segaolmejäätmete ja biojäätmete vedu, seejärel vanapaberi ning pakendite vedu. Appi tuleb ka uus prügiauto ning ajutine meeskond Tallinna piirkonnast.

Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul värbab jäätmefirma uusi töötajaid ning korrigeerib Lõuna piirkonna veoringid. Nii suunavad nad rohkem ressurssi Tartu linna. «Ettevõte on palganud Tartu piirkonda veel ühe logistiku ja toonud ajutiselt Tallinna piirkonnast appi meeskonna, kes aitab siinse olukorra kontrolli alla saada. Samuti on soetatud juurde veok, mis teeb prügiveo järelteenuse paindlikumaks,» selgitas abilinnapea.

Tamm lisas, et AS Eesti Keskkonnateenused ei esita sel kuul klientidele arveid konteinerite ületäitumise ega tühisõitude eest, kui see on seotud võtmete ja pultide puudumise või avalike teede halva seisundiga.

Parema teenuse jaoks palutakse klientidel puhastada konteinerid ja nende ümbrus lumest, sest nii pääseb mahutitele paremini ligi.

Kui kinnistu teenindamisel on puudu olnud võtmed või puldid, soovitatakse võimaluse korral järgmisel kahel nädalal jätta prügiveopäeval jäätmemaja lukust lahti ning tõkkepuu avatuks. Kui klientidel on mitme jäätmeliigi prügivedu, siis tuleb lisapultide ja -võtmete üle andmiseks võtta jäätmefirmaga ühendust.

AS Eesti Keskkonnateenused teatas sel nädalal, et jäätmevedu on töötajate haigestumise tõttu häiritud. Probleemidest teenuse osutamisel saab teada anda AS Eesti Keskkonnateenuste kliendiportaalis.

Jäätmefirma palub esitada oma probleemi konkreetselt ning tuua kohe kirja alguses välja, kas vajatakse lisavedu, soovitakse sõlmida lepingut või on mõni muu probleem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles