E-kunstisalong teeb oma aastapäevanäituse lõpu eel piltide tutvustustuuri

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Navitrolla ja tema hiiglaslik maal (paremal), millel on nii pikk allkiri, et see ei mahu siia foto juurde ära.
Navitrolla ja tema hiiglaslik maal (paremal), millel on nii pikk allkiri, et see ei mahu siia foto juurde ära. Foto: Margus Ansu

E-kunstisalong tähistas oma 25. aastapäeva veebruari esimesel reedel näituse «Tartu kunstis. Siin me elame» piduliku avamise ja sama pealkirja kandva raamatu esitlemisega. Näitus on viimast päeva avatud eeloleval esmaspäeval. Pühapäeval on galerii suletud, aga laupäeval kell 12 on huvilistel võimalik osa saada väljapaneku tutvustamisest.

Näitusetuuri teeb suuremate ja väiksemate teoste ees galerii omanik Tiia Karelson.

Väljapaneku kõige suurem pilt on E-kunstisalongi teatel mõõtmetega 180 x 120 cm. See hakkab silma otsekohe, kui uksest sisse astuda. See on Navitrolla maal, millel on suurusele vastava pikkusega allkiri «Triangulatsioonitorni ilmutus Friedrich Georg Wilhelm von Struvele Tartu lähedal Emajõe käärus 10. augustil 1813. a».

Pärast 25. aastapäeva näitust pannakse E-kunstisalongi värskelt värvitud seintele lihtsalt kunstiväärtuslikud teosed. Ettevalmistamisel on aga kevadoksjoni väljapanek, mille tööde vastuvõtt on lõppenud ja mis läheb seintele paar nädalat enne enampakkumist. Oksjon toimub 27. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles