BMX-krossis tuli hulk uusi rekordeid

Lenel Karu
Copy
Võistluste peakorraldaja sõnul on Tartu krossiratturid heas vormis ning valmis suvehooajale vastu minema. Pildil 11–12-aastaste poiste finaalsõit.
Võistluste peakorraldaja sõnul on Tartu krossiratturid heas vormis ning valmis suvehooajale vastu minema. Pildil 11–12-aastaste poiste finaalsõit. Foto: Jaan Veeranna

BMX-krossis sõideti Tartu linna talvistel karikavõistlustel möödunud nädalavahetusel Tartu Velo jalgrattakeskuses neljas etapp. Kohal olid Eesti parimad ratturid ning lahingud peeti tulised. Eestlastele pakkusid konkurentsi Läti krossiratturid, kes jõudsid mitmes vanuseklassis esikolmikusse.

Osales 62 krossiratturit. Võistluste peakorraldaja Jaan Veeranna ütles, et võistlejaid on vähem kui tavaliselt, oma rolli mängib selles koroonaviiruse lai levik. Lätist oli kohal neli klubi.

Enim võistlejaid oli 9–10- ja 11–12-aastaste poiste vanuseklassis. «Kõige põnevamad sõidud leidsid aset just 11–12- ja 13–14-aastaste vanuseklassides, sest esimesel päeval tehtud ajasõitude järjestus pöörati kohasõitudes pahupidi,» selgitas Veeranna.

Esmalt sõidetud ajasõitudes sai publik vanemas vanuserühmas näha tõelist rekordisadu, sest nii kiireid aegu pole Eesti krossiratturid varem saavutanud.

Tartu Velo sõitja Joonas Vaikmäe näitas head vormi ja sõitis oma esimeses sõidus uueks rajarekordiks 12.94, teises sõidus sai kirja veel parem aeg – 12.77. Talle järgnenud Rikojan Tugedam aga läbis ringi veel kiiremini ning nüüd kehtib uus rajarekord 12.73.

Järgmisel päeval sõideti etapikohtadele ja sõidutabel koostati ajasõitude põhjal. Seega ei tähendanud kõige parem aeg automaatselt etapivõitu.

«Sõidutase on meie poistel küll oluliselt tõusnud ja kiirused rajal näitavad seda. Kuigi lätlased olid kohasõitudes väga enesekindlad, jäi enamik esikohti siiski koju,» tõdes Veeranna.

Ta kiitis ka Tartu ratturite taset, nad lähevad suvisele hooajale vastu lootusrikkalt. «Emotsioonid olid laes ja sõitjatelt sai kuulda nii rõõmuhõiskeid kui ka näha nutupisaraid. Kergelt ei tulnud midagi,» lisas Veeranna.

Tartusse tuli esikohti nii poiste kui ka tüdrukute seas. Talvistel karikavõistlustel on jäänud sõita veel üks etapp 12. ja 13. märtsil ning siis minnakse välja treenima.

Tartumaa edukaimad sõitjad

Rikojan Tugedam sõitis BMX-krossis välja uue rajarekordi 12.73.
Rikojan Tugedam sõitis BMX-krossis välja uue rajarekordi 12.73. Foto: Jaan Veeranna
  • 7–8-aastased poisid: 1. koht Hans Helemets (Tartu Velo), 2. koht Kristen Kaur Aardevälja (Vooremaa Centrum), 3. koht Oskar Kruus (Peloton)
  • 9–10-aastased poisid: 3. koht Lukas Herman Staskevits (Tartu Velo)
  • 11–12-aastased​ tüdrukud: 1. koht Mirle-Neora Adusoo (Peloton)
  • 13–14-aastased poisid: 1. koht Markus Mõttus (Tartu Velo), 2. koht Heron Helemets (Tartu Velo), 3. koht Joonas Kiho (Tartu Velo)
  • 15–16-aastased tüdrukud: 1. koht Mirjam Raun (TÜASK), 2. koht Elis Maarja Aardevälja (Vooremaa Centrum), 3. koht Kaari Visnapuu (Tartu Velo)
  • 15–16-aastased poisid: 1. koht Joonas Vaikmäe (Tartu Velo), 2. Pärtel Valge (Tartu Velo), Gregor Hein (Tartu Velo)
  • JM/JW kategooria: 1. koht Rikojan Tugedam (Tartu Velo)
  • Cr30+ kategooria: 1. koht Andrus Mõttus (Tartu Velo)
Allikas: www.ejl.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles