Piirissaare võsavaidlus käib kohtus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigilt enam kui 400 000 krooni enne töö tegemist kätte saanud STekspert alustas Piirissaarel võsalõikust küll 2008. aasta lõpus, kuid enamiku tööd 50-hektarisel taastataval niidul tegid füüsilisest isikust ettevõtjad firma tellimusel. Ligi poolsada aastat kasutamata maal kasvanud võsa ootab jätkuvalt saarelt äravedu.
Riigilt enam kui 400 000 krooni enne töö tegemist kätte saanud STekspert alustas Piirissaarel võsalõikust küll 2008. aasta lõpus, kuid enamiku tööd 50-hektarisel taastataval niidul tegid füüsilisest isikust ettevõtjad firma tellimusel. Ligi poolsada aastat kasutamata maal kasvanud võsa ootab jätkuvalt saarelt äravedu. Foto: Maria Korotkova

Keskkonnaamet pole Piirissaarel võsa maha võtnud ega selle koristamata jätnud firmalt STekspert tegemata töö eest raha tagasi saanud, vaidlus on jõudnud kohtusse.

«Esimesed kohtuistungid on ära olnud, STekspert esitas vastulause ja vaidlus jätkub,» ütles keskkonnaameti Jõgeva-Tartu regiooni looduskaitse juhtivspetsialist Kaili Viilma.

STekspert OÜ sai mitu aastat tagasi Piirissaarel ligi 50 hektari võsast puhastamiseks üsna erandlikul kombel ligi 25 600 eurot ettemaksu. Viimaseks tähtajaks oli firma nõuetekohaselt võsast puhastanud ehk siis võtnud võsa maha ja selle ka ära viinud 15,29 hektarilt. Võsa oli maha lõigatud, aga koristamata 29,84 hektarilt. Võsa kasvab endiselt 4,77 hektaril.

Nüüd soovib keskkonnaamet tegemata töö eest kohtu kaudu STeksperdilt tagasi saada 18 270 eurot. See pole aga nii lihtne, sest STekspert vaidlustas kohtus alalt mahavõetud võsa ärakoristamise.

«Meie lepingus oli kirjas, et ala tuleb võsast puhastada,» märkis Kaili Viilma, kelle sõnul tähendab see, et pärast võsa mahavõtmist tuleb see alalt ka ära viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles