Päevatoimetaja:
Richard Särk

Tartus käib killustikukonteinerite täitmine kiirendatud tempos

Copy
Killustikukonterinerid oli vahepeal kui puhtaks noolitud, nüüd saavutas linnavalitsus nende kiirendatud korras täitmise.
Killustikukonterinerid oli vahepeal kui puhtaks noolitud, nüüd saavutas linnavalitsus nende kiirendatud korras täitmise. Foto: Tartu linnavalitsus

Libedusetõrjeks mõeldud killustiku konteinereid täideti täna kiirkorras üle Tartu, homseks saab ring peale kõigis linnaosades asuvatele konteineritele, teatas linnavalitsus.

«Libedusetõrjeks kasutatava graniitkillustiku puudust praegu Tartus ei ole, seda jätkub mõlemas tänavapuhastusfirmas. Kuid probleem oli selle laiali vedamises,» kinnitas Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. «Praeguseks on lahendus leitud – seni ühe brigaadiga konteinereid täitnud Eesti Keskkonnateenused on suutnud tööle panna ka teise brigaadi ning tänase ja homsega lubatakse ring linnas asuvatele konteineritele peale teha.»

Haak selgitas, et tänavu tühjenevad konteinerid tunduvalt kiiremini kui varasematel aastatel, sest sula ja külma pidev vaheldumine on nõudnud palju suuremat libedusetõrjet ning killustikku on kulunud tunduvalt rohkem kui eelnevatel aastatel.

Praeguseks on täidetud Tähtvere, Supilinna, Veeriku, Tammelinna, Ropka ja osaliselt Karlova linnaosas asuvad konteinerid. Hommikul jätkatakse Karlovas, Raadil, Ülejõel ja Annelinnas.

Libeduse tõrje käib ööpäev ringi ka linna kergliiklusteedel ja kõrvaltänavatel, kus lisaks likvideeritakse sõiduteedel jäärööpaid. Eelmisel nädala algusest on igapäevaselt väljas 12 jäätõrje masinat ja töö jätkub kuni teed saavad korda.

Tartu linnavalitsus on teede ja kõnniteede seisukorra tõttu langenud tugeva kriitika alla.

Märksõnad

Tagasi üles