Leedukate pakkumine: paneme käima hoopis Vilniuse–Riia–Tartu–Tallinna reisirongi (11)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Edasisel arutelul peab selguma, kas Tartu ja Riia vahet võiksid sõita Läti tibukollased RVRi rongid või Elroni oranžid «porgandid».
Edasisel arutelul peab selguma, kas Tartu ja Riia vahet võiksid sõita Läti tibukollased RVRi rongid või Elroni oranžid «porgandid». Foto: Arvo Meeks

Riia–Tartu rongi arutelu jõudis teisipäeval järgmisse faasi: Tartu linnapea Urmas Klaas, Eesti Raudtee juht Kaido Zimmermann ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Taavi Aas arutasid, kuidas rongiliini käimapanekuga edasi minna.

Linnapea võttis vestlusringi kokku järgmiselt: kõik osalised jätkavad ühist tööd, et saada Tartule kvaliteetne transpordiühendus Riiaga. Parema ühenduse saamiseks käidi välja veel üks idee.

Esimene käik oli aga panna kokku töömeeskond, kes hakkab teemaga põhjalikult tegelema. Meeskonna ülesanne on suhelda Läti transpordiministeeriumi ja raudteefirmaga, et täpsustada rongiliini avamise ning käigushoidmise kulusid, sõidugraafikut, tehnilisi üksikasju, dotatsiooni suurust ja sellega seotud juriidilisi küsimusi.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles