Väliseestlaste pere pärandas ülikoolile kaks miljonit eurot

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Gerda ja Nikolai Rõuk (pildil vasakul, istumas) olid aktiivsed eestluse edendajad ka võõrsil. Nende tütar Kadri Rõuk (vasakult teine, seismas) annetas vanemate auks suure summa eesti keele hoidmisse ja arengusse.
Gerda ja Nikolai Rõuk (pildil vasakul, istumas) olid aktiivsed eestluse edendajad ka võõrsil. Nende tütar Kadri Rõuk (vasakult teine, seismas) annetas vanemate auks suure summa eesti keele hoidmisse ja arengusse. Foto: Helgi Leesment

Tartu ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituut sai möödunud kuul Kanada väliseestlaste perelt rohkem kui kahe miljoni euro suuruse päranduse. Instituut kavatseb raha eest luua stipendiumifonde eesti keelt ja keeleteadust õppivate üliõpilaste toeks ning teadus- ja arendusprojektide elluviimiseks.

Tartu ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituut sai möödunud kuul Kanada väliseestlaste perelt rohkem kui kahe miljoni euro suuruse päranduse. Instituut kavatseb raha eest luua stipendiumifonde eesti keelt ja keeleteadust õppivate üliõpilaste toeks ja erinevate teadus- ja arendusprojektide elluviimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles