Vabariigi sünnipäevapidu toob Tartusse hulga liikluspiiranguid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimist ja peatumist reguleerivad märgid.
Parkimist ja peatumist reguleerivad märgid. Foto: Küllike Rooväli

Paljud tartlased ja linna külalised peavad 24. veebruaril leppima sellega, et nii mõnigi harjumuspärane marsruut vajab sel päeval muutmist. Eesti Vabariigi 94. aastapäeva tähistamine Tartus muudab liiklust mitmel pool kesklinnas.

Juba 23. veebruari õhtul suletakse liikluseks Vabaduse puiestee Riia ja Lai tänavate lõigul. Piirang kehtib 23. veebruaril kell 20.30 - 24.00 ning algab uuesti järgmisel päeval kell 8. Liiklus avatakse Vabaduse puiesteel uuesti kell 13. Samal ajal ei pääse sõitma ka Poe tänaval Küüni - Vabaduse pst lõigul, teatas linna liikluskorraldusteenistus.

Uueturu tänava parklas kaubamaja kõrval algavad piirangud samuti 23. veebruaril ning vältavad 24. veebruaril kella 24ni.

Ümbersõidud on korraldatud Vaksali tänava või Narva maantee kaudu. Linnaliinibussid nr 8 ja 16 sõidavad Riia - Narva - Vene marsruudil ning vastupidi. Bussid ei läbi Vabaduse pst, Raeplatsi ning Palmihoone peatusi.

Seoses sõjaväekolonni liikumisega esineb ajutisi liiklusseisakuid Vabadussillal ning Võidu sillal. Liiklust korraldavad silla pealesõitudel reguleerijad.

Tartu kaubamaja maa-alusest parklast väljasõidud toimuvad üle Küüni tänava ristmiku Ülikooli tänava suunas. Kohalikele elanikele on Poe tänavale juurdepääs avatud Ülikooli tänava suunalt.

Ülikooli tänaval (Jakobi tn ristmikult alates) on lubatud kahesuunaline liiklus Riia tänavani. Vabariigi aastapäeval on kell 16 - 24 suletud Vanemuise tänav Ülikooli ja Struve lõigul. Seal pääsevad sõitma üksnes kutsetega külalised.

Lisaks sellele esineb linnas lühemaajalisi liiklusseisakuid seoses sõjaväekolonnide liikumisega Riia tänaval, Võru tänaval ja Narva maanteel. Samuti peavad liiklejad järgima ajutist parkimiskorraldust.

Linnavalitsus soovitab liiklejatel kasutada 24. veebruaril Emajõe ületamiseks Sõpruse silda. Linnaliinibussid sõidavad sel päeval seoses kesklinna liikluspiirangutega osaliselt vabagraafiku järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles