Hooletud saanijuhid kihutavad mööda taliviljapõlde ning isegi raudteel

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Sel talvel on Tartu politseijaoskonna korrakaitsjad tegelenud kümne vahejuhtumiga, kus mootorsaanijuhid on seadust rikkunud.
Sel talvel on Tartu politseijaoskonna korrakaitsjad tegelenud kümne vahejuhtumiga, kus mootorsaanijuhid on seadust rikkunud. Foto: Meelis Meilbaum

Korraliku lumega talv on andnud üle pika aja taas võimaluse mootorsaanihuvilistel lumiseid välju nautida juba detsembrist alates. Paraku on politsei täheldanud, et mootorsaanijuhid ei kipu alati reeglitest kinni pidama ning pahatihti istutakse saanilenksu taha ka napsusena. 

Maastikusõidukitega, nii ATVde kui mootorsaanidega, on iga talve saabudes kaks peamist murekohta. Esiteks, nendega sõidetakse võõrastel maadel ja keelatud kohtades ning põhjustatakse seeläbi maaomanikele suurt kahju. Teiseks, juhid kipuvad eirama ohutusnõudeid ning vilistama kohustustele ja seadustele, see on aga kokku sooduspinnas rasketele õnnetustele.

Tartu politseijaoskonna patrullpolitseinik Arsi Alavere rääkis, et liiklusjärelevalve käigus ning talvistele vahejuhtumitele reageerides näeb politsei peamiselt kahte probleemi. Esiteks, maastikusõidukitega sõidetakse võõrastel maadel ja keelatud kohtades. Teiseks, rikutakse ohutusnõudeid: peamiselt on maastikusõidukid registreerimata, sõidukil ei põle tuled, juhtidel ja kaassõitjatel puuduvad motokiivrid, kihutatakse uljalt mööda maastikku ja aeg-ajalt ka seal, kus nad seda teha ei tohi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles