Tartu vangla endine asejuht vabanes ka väärteokahtlusest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Tartu vangla direktori asetäitja vangistuse alal Jaan Luberg.
Endine Tartu vangla direktori asetäitja vangistuse alal Jaan Luberg. Foto: Ain Protsin

Politsei lõpetas 2009. aasta lõpus distsiplinaarjuurdluse alla sattunud Tartu vangla endise asejuhi Jaan Lubergi suhtes esmalt kriminaalasja ning nüüd ka väärteomenetluse.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Liina Pissarevi sõnul on tänaseks jõustunud määrus, mis vabastab Lubergi kõigist talle esitatud kahtlustest ning ühtegi menetlust tema suhtes enam ei käi. Viimati uuris politsei väärteomenetluse korras kahtlustust, et Luberg on vangla meditsiiniosakonnast omastanud ravimeid, kuid uurimise käigus omastamisele vastavaid tunnuseid ei tuvastatud, lisas Pissarev.

Väärteomenetluse lõpetamist ei ole vaidlustanud ei Tartu vangla ega ka Luberg ise.

2009. aasta novembris alustas vanglateenistuse sisekontroll juurdlust, et kontrollida kahtlustust, kas Luberg on lasknud endale vangla vormiriietuse asemel õmmelda ülikonna ning omastanud ravimeid. Kahtlustuse ilmsikstuleku järel esitas vangla asedirektorina töötanud Luberg 1. detsembril 2009 lahkumisavalduse.

Uurimise võtsid sama aasta 7. detsembril üle kaitsepolitsei ja prokuratuur. Viimane lõpetas kriminaalmenetluse 2010. aasta mais, kuna tema süü suurus ei vastanud kriminaalmenetluse kriteeriumitele.

Kuna toona jäi õhku kahtlus, et vangla meditsiiniosakonnast väljastati Lubergile ravimeid, andis Tartu vangla asja väärteona menetlemiseks politseile. Korrakaitsjad Lubergi tegevuses väärteo tunnuseid ei tuvastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles