Olümpial läheb kõrget kohta püüdma kiiruisutaja Marten Liiv

Lenel Karu
Copy
Kiiruisutaja Marten Liiv läheb reedel sõitma 1000 meetri distantsi, kus tahab tulla võimalikult kõrgele kohale esikümnes.
Kiiruisutaja Marten Liiv läheb reedel sõitma 1000 meetri distantsi, kus tahab tulla võimalikult kõrgele kohale esikümnes. Foto: WANG ZHAO

Pekingi taliolümpiamängud on kestnud juba ligi kaks nädalat ning endiselt tasub pöialt hoida, et eestlaste etteasted õnnestuksid.

Eile sai Kristjan Ilves pärast pikka karantiini lõpuks võistlema ja teenis kahevõistluse suure mäe võistluses üheksanda koha, nädalavahetusel tuli meeste suusahüpete suure mäe võistlusel Kevin Maltsev 37. kohale. Laskesuusatamise meeste 4 x 7,5 km teatesõidus tuli eile Eesti võistkond 15ndaks, sealhulgas vedas vahepeal eestlased ette just Tartu juurtega Kalev Ermits.

Seevastu Adaverest pärit kiiruisutaja Marten Liiv (25) alustas esimest võistlust alles laupäeval ning ülehomme ootab ees 1000 meetri distants, kus ta läheb püüdma võimalikult kõrget kohta esikümnes.

Laupäeval saavutas Marten Liiv oma kõrvalalal, 500 meetri distantsil, 24. koha. Sooritusega jäid rahule nii ta ise kui Eestist võistlust jälginud treener Mart Markus. Liiv läbis 500 meetrit ajaga 35,26 ja kaotas olümpiavõitjaks tulnud Hiina koondislasele Tingyu Gaole 0,94 sekundiga. «Jaanuaris saadud jalavigastus tunda ei andnud ning adrenaliin oli väga kõrgel,» lausus Liiv Eesti olümpiakomitee pressiteates.

Võitjakandidaat on teada, aga sealt edasi on esikümnes kohad väga lahtised, tõdes treener Mart Markus.

«Võib väga rahule jääda. Ta ei ole ju 500 meetri jaoks isegi treeninud,» selgitas treener Mart Markus. Kui 500 meetri distantsi sõidetakse ligi 30 sekundit, siis tuhandet meetrit minuti ringis. Esimene nõuab rohkem sprintimist, teine vastupidavust. Markuse sõnul on Liivil mõlemad oskused head.

Mullu tuli Marten Liiv maailmameistrivõistlustel 1000 meetri sõidus viiendaks. Treeneri sõnul on eestlase näitajad konkurentidega võrreldes head. «Ta ei kaotanud neile palju. Võitjakandidaat on teada, aga sealt edasi on esikümnes kohad väga lahtised,» tõdes Markus.

Esmaspäeval tegi Liiv viimase kõige intensiivsema trenni, nüüd on treeningud kergemad. Markusel on ärevus suur. «See on ikkagi kõige tähtsam distants ja võistlus, mida ta on oodanud terve aasta,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles