Tartu prügivedaja tunnistas, et ei tule ülesandega toime (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
03.01.2022, Tartu
Aruheina tee 6 kortermaja prügikastid.
Foto Margus Ansu, Tartu Postimees
03.01.2022, Tartu Aruheina tee 6 kortermaja prügikastid. Foto Margus Ansu, Tartu Postimees Foto: Margus Ansu

Veeburari algusest peale on Tartus mitmel pool probleeme prügiuputusega, sest jäätmeveo eest vastutav aktsiaselts Eesti Keskkonnateenused ei ole jõudnud prügikaste õigel ajal tühjendada. Täna andis ettevõtte juhtkond Tartu linnavalitusele teada, et ei suuda täita võetud kohustusi.

AS Eesti Keskkonnateenused põhjendas probleemide tekkimist töötajate haigestumisega. Ettevõtte juhtkond selgitas, et jäätmeveoga seotud töötajatest on haigestunud ligi 20 protsenti, mistõttu kõiki lepinguid nõuetekohaselt täita ei saa.

Linnavalitsus otsib tekkinud olukorrale aktiivselt lahendusi. «Proovime koostöös ettevõttega leida lahendusi, et tagada võimalikult kiiresti jäätmete graafikujärgne äravedu. Samuti on Eesti Keskkonnateenused lubanud pingutada, et lepinguid nõuetekohaselt täita,» ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Eesti Keskkonnateenused võttis kogu Tartu linna korraldatud jäätmeveo üle veebruari alguses. Eelmisel aastal oli lisaks Eesti Keskkonnateenustele Tartus veel kaks jäätmekäitlusettevõtet: Ekovir ja Ragn-Sells.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles