Tartu südamesõõri tuli üks Peipsi äärest, teine jättis Peipsile minemata. Kokku sai tulijaid sada!

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

Tartu laulukaare ette jääväljakule kogunes täna päeval kella kaheks sadakond inimest. Kui saabudes hoiti üksteisest eestlaslikult hareldi, siis ühtseks pereks liitis kohaletulnud soojendustants, mis sai eriti lõbus, kuna võimelda tuli libedal jääl. Juhendas JJ-Street tantsukooli tantsija Merit Meronen.

Kui siis paluti üksteisel ka käest kinni võtta, hakkasid inimesed naeratama ja nägid, et süda on muljetavaldavalt suur.

Sten Koll oli oma nelja-aastase poja Martiniga kohale tulnud Peipsi äärest, kuna oli üleskutset päev varem kuskil sotsiaalmeedias märganud. Peipsi äärest tulnud mehel oli seljas roosa jänesekostüüm, millel südamed peal ning mees ise rääkis heatujuliselt sellest, et ka kehvadel aegadel tuleb toredaid asju ette võtta. Pärast südamesõõrist lahkumist läks ta koos pojaga uiske laenutama, kavatsedes päeva koos pojaga sealsamas Tartu laulukaare ees edasi veeta.

Tartu süda sai otsekui laulukaare peegelpilt.
Tartu süda sai otsekui laulukaare peegelpilt. Foto: Kristjan Teedema

Heast tujust ei olnud puudu ka Kaie ja Heino Andersonil. Härra Anderson tunnistas, et proua vedas ta sinna. Muidu olnud mehel plaan hoopis Peipsi jääle kalale minna, aga pererahu huvides jäi ta südamesse tulemisega nõusse. Proua Anderson, kes on võimlemisklubi Rütmika treener, naeris selle peale sädelevalt, öeldes, et just südame nimel tuleb vahvaid asju ette võtta. Olla palju värskes õhus ja liikuda. Härra Anderson lisas, et just sellepärast ta käibki ujumas ja jooksmas ja võimlemas, et oma noorusliku naise kõrval samahea välja näha.

Südamesõõris viibisid ka Iraani tudengid, kes neljakesi kinnitasid, et Tartu on imearmas paik ja selle tõestuseks lasid endast laulukaare ees ekstra pilte teha.

Iraani noored hindavad väga Tartu südames olemist.
Iraani noored hindavad väga Tartu südames olemist. Foto: Kristjan Teedema

Suuri südameid joonistus täna maapinnale Eesti 15 paigas. Algatuse «Teeme koos suurima südame» eestvedajad olid JJ-Street tantsukooli treenerid ja tantsijad, kelle meelest on oluline olla praegu positiivne ja tunda rõõmu headest kaaslastest.

Südame moodustamise eestvedajate mõte oli veel see, et meelitada välja üks osa kogukonnast ja panna nad tegema midagi lihtsat ja südamlikku, mis annaks rõõmu veel kauaks ning millest rääkimine ja piltide jagamine tooks head tuju neilegi, kes sündmusest osa võtta ei saanud.

Tartus oli südameringis koos 103, Elvas oli koos 85, Põltsamaal 56 ja Jõgeval 36 inimest. Jõgeval sai südamepildiks kasutada Betti Alveri pargis rippunud punaseid vihmavarjusid, mis ilmestasid pilti kenasti. Ka üks koer oli südames.

JJ-Street tantsukooli Tartu treener Lenel Karu ütles, et kuigi võistlus käis suurima südame nimel, siis kõik südamed on olulised. «Oluline on, et terve Eesti teeb midagi koos ja näitab välja armastust sel keerulisel ajal, milles praegu elatakse,» ütles ta. «Loodetavasti saab meie algatusest traditsioon.»

Esmaspäeva hommikuks oli selge, et võitis Valga-Valka südamering, kus viibis 108 inimest.

Süda, mis ühendab Valga ja Valka.
Süda, mis ühendab Valga ja Valka. Foto: Roberts Johansons
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles