Teatemaratoni sõiduelamused: rada super, kohati jäine, tuul tugev

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy

8. Tartu teatemaratoni võitis Estonian Biathlon Team koosseisus Mart Všivtsev, Robert Heldna, Marten Aolaid, Jüri Uha ajaga kaks tundi, 26 minutit ja 10 sekundit. Teisena tuli üle finišijoone Stihl, kuhu kuulusid Kaupo Tammemäe, Joosep Tammemäe, Martin Nassar, Arvi Anton; kaotus võitjale +7.51. Kolmanda koha sai Team Nordic Jobs Worldwide – Jürgen Kukk, Peeter Kümmel, Robin Möll, Taavi Lehemaa; kaotus võitjale +13.27.

Teatemaroni vahetusalale Matule sõitsid esimestena aga hea hooga sisse Andreas Koppa (Koidu suusaklubi) ja Kaupo Tammemäe (Team Stihl) ning mõlema ajaks pärast 12 kilomeetri läbimist oli 0:30:50.

Kaupo Tammemäe oli rahul ja kiitis ka rajameistreid. «See on maailmaklass. Väga kiire, tasane, väga heas korras rada,» ütles ta. «Lund on palju ja põhi kõva. Siin on kõik, mis maailmatasemel võistluseks vaja on!»

Kaupo Tammemäe meelest olid ka kõik kurvid laskumistel hea kaldega, kuigi jah, kiirus kasvas neil kõvasti. «Kui keegi end ebakindlalt tunneb, siis tasub rohkem püstiasendis laskuda, ei lähe hoog liiga suureks,» soovitas ta.

Väike äpardus juhtus neil teatepulga, õigemini küll GPS-seadmega teatevöö üleandmisel, kuna Kaupo Tammemäed oodanud meeskonnakaaslane sattus olema vales koridoris, aga sellest olukorrast tuldi ruttu välja.

Seitsmendana saabus Matu vahetusalale Cardo Denisjuk Elva suusaklubist. Cardo Denisjuk oli samuti rajaga rahul, vaid kohati tundus see jäine. Oma sõiduga jäi ta rahule ja arvas, et nende tiimil on lootused head, eesmärk oli tulla esimese kümne hulka.

Kaheksandana jõudis Matule endine profirattur Alo Jakin, keda tervitas seal abikaasa Kärt Kokk-Jakin koos kahe väikse pojaga.

Alo Jakin esindab tiimi Endised Tulevikulootused. Ta märkis, et loomulikult jäi ta oma sõiduga (aeg 35:10) rahule, kuna sõidab üldse esimest korda võistlustel suuskadega. Ainus asi, mille üle ta kurtis, oli kõva tuul.

«Rõve vastutuul on, nagu vastu seina sõidaks, aga rada on okei,» märkis ta, ning naise poole pöördudes lisas, et rattaga on ikka palju parem sõita.

Tartu maratoni meditsiinipealik Andras Laugamets lausus päeva teisel poolel, et kõik läks hästi ja tõsiseid vigastusi ei olnud. «Rada oli küll libe ja kiire ning küllap mõnigi mees võis laskumistel teha lausa kiiruserekordeid,» ütles ta. «Kukkumisi ja väikseid plaasterdamisi tuli ka ette, aga kõik suusatajad said püsti tagasi ja liikusid omal jalal edasi.»

Tartu teatemaratonil osales kokku 75 neljaliikmelist võistkonda. Teatemaratoni tulemusi näeb SIIT.

Avatud raja sõitudel (63, 31 ja 16 km) oli stardis 284 suusasõpra. Tulemusi vaata SIIT.

48. Tartu maratoni põhisõidud (63 ja 31 km) toimuvad juba järgmisel pühapäeval, 20. veebruaril. Kuni 14. veebruarini saab end kirja panna soodushinnaga. Rohkem infot ja registreerimine siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles