Tartu Ülikool Maks & Moorits teenis Liepajas neljanda järjestikkuse võidu

Copy
Siin hetk Eesti karikavõistluste finaalturniirilt. Tartu Ülikool Maks & Moorits vs  BC Kalev/Cramo.
Siin hetk Eesti karikavõistluste finaalturniirilt. Tartu Ülikool Maks & Moorits vs BC Kalev/Cramo. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikool Maks & Moorits teenis Eesti-Läti korvpalliliigas järjestikku neljanda võidu, alistades võõrsil pingelise mängu järel BK Liepaja 86:83. Värskeim täiendus Braxton Huggins tegi oma senise Tartu karjääri parima esituse kogudes vaid 19 mänguminutiga 21 punkti.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul tõi võidu mängijate hea energia. «Saime võõrsilt väga tähtsa võidu. Mäng oli väga suure kõikumisega. Kaotasime teisel veerandajal mängurütmi, aga saime mingil hetkel asjad taas käima. Kõik mängijad olid platsil hea energiaga ja see tõi ka võidu,» sõnas Mazurs.

Liepajas Olümpiakeskuses paarisajapealise publiku ees kontrollis avaveerandit Tartu meeskond ning võitis selle 27:19. Teisel veerandil rollid vahetusid ja oma tsentri Karlis Šilinši vedamisel vähendas Liepaja poolajaks kaotusseisu 46:48 peale.

Mängu teine poolaeg kulges tasavägises heitluses, milles enamasti hoidis liidriseisu Tartu võistkond. Kolmanda veerandi lõpuks oli Tartu edu 65:61. Neljandal veerandil pääsesid tartlased korraks Hugginsi kaugviske järel seitsme punktiga juhtima seisul 77:70, ent peagi oli seis jälle võrdne. Minut enne mängu lõppu oli viigiseis 83:83, ent Emmanuel Wembi korv viis Tartu ette kahega ning kaheksa sekundit enne lõppu vormistas sama mees vabaviskega Tartu võidunumbriteks 86:83.

Vahetusest sekkunud Braxton Huggins tegutses meeskonna efektiivseimana kogudes 19 mänguminutiga 21 punkti. Emmanuel Wembi lõpetas mängu 19 punkti, kaheksa lauapalli ja kahe korvisööduga. Märt Rosenthali kontole kogunes 13 punkti ja kuus korvisöötu.

Liepaja tsenter Karlis Šilinš viskas 23 punkti, võttis üheksa lauapalli ja andis üheksa korvisöötu olles sellega üle platsi kõige efektiivseim mängija näitajaga 30. Roberts Berzins kogus 22 punkti ja viis lauapalli, aga patustas koguni 10 pallikaotusega. Oskars Hlebovickis ja Roberts Krastins lõpetasid mängu 10 punkti peal.

Neli järjestikkust võitu on Tartu Ülikool Maks & Mooritsa tabeliseisu oluliselt parandanud ja nüüd ollakse seitsme võidu ja 12 kaotusega esimesena play-offi piiri taga üheksandal kohal. Liepaja on nelja võidu ja 13 kaotusega 12. real.

Pühapäeval ootab tartlasi Läti turnee teine mäng kui külla sõidetakse Ventspilsile, kes alles neljapäeval alistas Tallinnas BC Kalev/Cramo. Kohtumine Ventspilsis algab kell 17.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles