Tartu lauluväljakule moodustavad inimesed pühapäeval suure südame

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Suur süda Tartu lauluväljaku jääplatsil 13. veebruaril kell 14.
Suur süda Tartu lauluväljaku jääplatsil 13. veebruaril kell 14. Foto: Kristjan Teedema

Läheneva sõbrapäeva puhul saab Eesti asulates ja linnades näha maapinnale joonistuvaid südameid, mida tekitavad inimesed, seistes üksteise kõrval. Üle-Eestilise algatuse «Teeme koos suurima südame» eestvedajateks on JJ-Street Tantsukooli treenerid ja tantsijad, kelle meelest on praegusel keerulisel ajal eriti oluline olla positiivne ning tunda rõõmu headest kaaslastest.

13. veebruaril ehk täpselt päev enne sõbrapäeva kogunevad Eesti paljudes paikades inimesed mõnekümneks minutiks kokku, et jäädvustada pildile ilus süda.

JJ-Street Tantsukooli Põhja-Eesti treeneri Brita Kikase sõnul tuli algatuse idee tantsukooli noortelt umbes nädal enne sõbrapäeva. Kiiresti pandi pead kokku, et mõte teoks teha.

«Meil on südamepildi traditsioon tantsukoolis olnud juba varem ning nüüd mõtlesime, et miks mitte seda armsat mõtet üle Eesti jagada,» rääkis ta. «Hakkasime kohe suhtlema Eesti omavalitsustega, kellest paljud võtsid mõtte rõõmuga vastu ja olid ise valmis kaasa aitama. Usun, et selline pühapäev, kus iga valla või linna kogukond tuleb kokku ja teeb koos midagi lihtsat, aga südamlikku, annab rõõmu veel kauaks.»

JJ-Street Tantsukooli Tartu treener Lenel Karu kinnitas, kui viimased aastad on palju negatiivsust toonud ja noored on olnud pinges ning ootavad väga tavaelu taastumist. «Mõned inimesed pole üksteist kaua silmast-silma näinud, sest loomulikult ollakse väga ettevaatlikud... Nüüd see südamepildi tegemine on aga üks lihtne viis anda edasi lootust ja rõõmu, olla eeskujuks ja tulla kogukondadega kokku,» rääkis ta. «Süda tähendab ju armastust ja sõprust.»

Kõige suurema südame tiitli saab omavalitsus, mis on jäädvustanud pildi, mil osaleb kõige rohkem inimesi. Galerii erinevate linnade südametest jagatakse laiali esmaspäeval, 14. veebruaril, kui kätte jõuab sõbrapäev.

Treener Lenel Karu lisas, et kuigi võistlus käib suurima südame nimel, siis kõik südamed on olulised. «Iga inimene on oluline ja juba see kaasatulemine on suur positiivne märk. Võisteldakse muidugi ka, aga see on selline väike lisamotivatsioon ja hasart. Võitja ei saa midagi rahalist, küll aga kingitakse vinge rändkarikas, sest lootus on, et ettevõtmisest kujuneb traditsioon. Ning siis see rändkarikas on üks au ja uhkus ning suur tunnustus kohalikele inimestele, et midagi tehakse koos.»

Tartumaal moodustatakse südameid pühapäeval kell 14 nii Elva linna staadionil kui ka Tartu lauluväljakul. Täpselt samal ajal sünnivad need ka Jõgeva spordikeskuse juures ja Põltsamaa kultuurikeskuse juures.

Kokku moodustakse südameid Eestmaa 15 paigas, mõnel pool juba kell 11, 12 ja 13, aga ka kell 15.

Rohkem infot südamete loomisest üle terve Eesti leiab JJ-Street Company FB lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles