Kuna inimesel peab hobi olema, siis maalin, ütleb Piret Veski ja näitab oma töid Omicumis

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Pildil otsekui kunstniku kreedo. «Kuna inimesel peab hobi olema, siis maalin. Hommikul vara, siis kui maailm magab veel,» ütleb Piret Veski.
Pildil otsekui kunstniku kreedo. «Kuna inimesel peab hobi olema, siis maalin. Hommikul vara, siis kui maailm magab veel,» ütleb Piret Veski. Foto: Piret Veski

Veebruarikuu lõpuni saab Omicumi aatriumis näha kunstnik Piret Veski viimaste aastate maale pealkirja all «Maskiball», teema on inspireeritud koroonaajast.

Piret Veski õpetab Tartu kõrgemas kunstikoolis Pallas üldkompositsiooni ja värvusõpetust. Ta ise on olnud aga Ivo Lille õpilane ning lõpetanud Eesti riikliku kunstiinstituudi klaasi erialal 1988. aastal. Piret Veski on hästi tuntud keraamikuna.

Maalima hakkas ta 2001. aastal, luues pilte, mis on ühtaegu naiselikud ja täis romantikat ning millest ei puudu müstika. Raamid loob Piret Veski oma töödele ise, kasutades selleks kivikesi, pärleid, taimi, vanu aknaraame, ajupuud, plekki ja kõike, milleks elu ja fantaasia ideid annavad.

Näituse kuraator on TÜ molekulaar- ja rakubioloogia instituudi vivaariumi juhataja Sulev Kuuse, kes on Omicumi galerii 20 näitusest kureerinud juba kuutteist. Maalinäitust pääsevad huvilised vaatama tööpäevadel kell 8–17 Tartus Riia 23b/2.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles