Tüve tänava munitsipaalmajja kolisid esimesed elanikud sisse

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Kaks munitsipaalmaja Tüve tänaval.
Kaks munitsipaalmaja Tüve tänaval. Foto: Ove Maidla

Tartus Tüve tänav 2 ja 4 aadressil valminud munitsipaalmajad on esimesed elanikud vastu võtnud. Need on perekonnad, kes vajavad eluruumi saamisel linna abi, ning need, kes ise oma eluga toime ei tule.

Kahes neljakorruselises elamus on kokku 56 korterit, millest 16 on kohandatud liikumisraskustega elanikele.

Vaade kööki, mille üht kappi on võimalik välja tõmmata. Nii saab ka ratastooliga inimene köögis mugavalt toimetada, lükates end ratastooliga tööpinna äärde nii, et jalad selle alla mahuvad.
Vaade kööki, mille üht kappi on võimalik välja tõmmata. Nii saab ka ratastooliga inimene köögis mugavalt toimetada, lükates end ratastooliga tööpinna äärde nii, et jalad selle alla mahuvad. Foto: Ove Maidla

Esimesed elanikud on end sisse seadnud ning kolimine jätkub. Majaelanikud saavad linnalt vajaduse korral ka sotsiaalset tuge, et nende iseseisev toimetulek paraneks.

Tüve sotsiaalmajade ehitus algas 2020. aasta lõpus. KredExi toetusel valminud hoonete kogumaksumus oli ligi 5 miljonit eurot.

Vaade trepikotta ja koridori.
Vaade trepikotta ja koridori. Foto: Ove Maidla

Abilinnapea Mihkel Lees ütles, et sotsiaalvaldkonnas pole Tartus varem korraga sellises mahus ehitustöid ja ettevalmistusi tehtud. «Lisaks Tüve tänava majadele ehitab linn Nõlvaku 10 kinnistule 20-kohalise hooldekodu dementsusega eakatele, see valmib selle aasta suvel,» rääkis Lees. «Uus hooldekodu kerkib ka Annemõisa, selle ehitamiseks andis linn maa tasuta kasutamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles