Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi ja Baltikumi korvpallihiid hakkavad koostööd tegema

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Kaunase Žalgiris ja Tartu Ülikooli Akadeemiline spordiklubi hakkavad senisest enam koostööd tegema. Fotol vasakult Paulius Motiejunas (Kaunase Žalgirise tegevjuht), Janar Talts (TÜASKi korvpalli spordidirektor), Gediminas Navickas (Kaunase Žalgirise noorteprogrammi juht).
Kaunase Žalgiris ja Tartu Ülikooli Akadeemiline spordiklubi hakkavad senisest enam koostööd tegema. Fotol vasakult Paulius Motiejunas (Kaunase Žalgirise tegevjuht), Janar Talts (TÜASKi korvpalli spordidirektor), Gediminas Navickas (Kaunase Žalgirise noorteprogrammi juht). Foto: Erakogu

Leedu korvpallihiid Kaunase Žalgiris ja Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi (TÜASK) sõlmisid koostööleppe, et klubid saaksid mängijate ja treenerite arendamisel omavahel rohkem teadmisi ja kogemusi jagada.

Koostööd käis Tartust Kaunases vormistamas TÜASKi spordiklubi korvpalli spordidirektor Janar Talts, kes on ka selle taga, et sel suvel toimub juba teist korda Tartus Žalgiris Youth Camp, kus kummagi klubi noorsportlased koos trenni tegid.

«Žalgirise süsteemi kvaliteet on teada üle Euroopa ja loomulikult on meil väga hea meel ja au teha koostööd Baltikumi ainsa Euroliiga klubiga. Eelmise suve laager näitas, et Žalgirise nimi on korralik magnet ja tahame projektidega edasi minna veel suuremalt. Loodame, et sellest koostööst võidab nii Tartu kui ka kogu Eesti korvpall,» sõnas Talts.

Kaunase Žalgirise noorteprogrammi juht Gediminas Navickase sõnul on kokkulepe kasulik mõlemale klubile. «Me näeme Tartu klubiga koostöös suurt väärtust ja ootan huviga uute projektide käivitamist. Meil on väga hea meel jagada oma kogemusi Tartu korvpallikogukonnaga ja näeme juba enne jaanipäeva meie Tartu laagris,» sõnas Navickas.

Tartu klubi on Kaunase Žalgirisega koostööd teinud ka enne koostööleppe vormistamist.

Žalgirise süsteemist laenul mängis Tartus Arnas Velicka ja Tartu noortesüsteemist leidis tee Žalgirisse ja sealt edasi Kerr Kriisa. Ka on Tartu klubi oma toetajatele korraldanud reise Kaunasesse Euroliiga mängudele ning Žalgirise klubi telgitagustega tutvuma.

Eelmisel suvel leidis aset Tartus esimene menukas Žalgiris Youth Camp U14 ja U17 vanuses korvpalluritele ning sarnane laager tuleb Tartus ka sel aastal enne jaanipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles