FOTOD JA VIDEO Kokkupõrge põdraga surus sõiduauto veoki ette ja võttis 64-aastase mehe elu (4)

Copy

Reede varahommikul juhtus Tartu–Viljandi maantee 13. kilomeetril traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetus. Sõiduauto põrkas kokku teed ületanud põdraga, kaldus vastassuunavööndisse ja jäi seal ette vastu tulnud veokile. Kokkupõrke tagajärjel hukkus sõiduautot juhtinud mees. Samas kohas on inimesi avariides hukkunud varemgi.

Reede hommikul kell 5.40 juhtunud raskes liiklusõnnetuses osales sõiduauto Opel Vectra, milles viibis kaks inimest, Scania veok, milles oli juht, ning teele jooksnud põder.

«Kokkupõrke tagajärjel sai Opeli roolis olnud 64-aastane mees kahjuks sedavõrd raskelt viga, et suri sündmuskohal. Temaga kaasas sõitnud 64-aastane naine sai samuti viga ning meedikud toimetasid ta Tartu ülikooli kliinikumi. Veokijuht viga ei saanud,» täpsustas Tartu politseijaoskonna avariipolitseinik Mart Alupere.

Hukkus ka põder.

Alupere lisas, et pärast kokkupõrget paiskusid mõlemad masinad eri teepooltele kraavi ja sulgesid avariikohas ühe sõidusuuna.

Sõiduauto purustused olid sedavõrd suured, et päästjad pidid hukkunud mehe sõidukist välja lõikama. Samuti tuli päästjatel kõrvaldada veoauto süttimisoht, sest tolle kütusepaak oli hakanud lekkima. Kraavi voolas umbes 100 liitrit kütust, millest teatati keskkonnaametile.

Politsei selgitas, et mõlema auto juhil oli juhtimisõigus ja sõidukite rehvid vastasid nõuetele. Veokijuht oli kaine. Sõiduauto roolis olnud mehe kainus selgitatakse ekspertiisis.

Õnnetus juhtus teelõigul, kus suurim lubatud kiirus on 90 kilomeetrit tunnis. Tegu on pika sirge ja hea nähtavusega teelõiguga. Teekate oli õnnetuse hetkel kuiv ning libedust ei olnud. Seda kummalisemaks võib pidada tõsiasja, et maantee 13. kilomeetril on raskeid liiklusõnnetusi juhtunud ka varem. «See oli juba mitu aastat tagasi, kui Viljandist pärit isa ja poeg täpselt samas kohas hukkusid,» teadis rääkida mees, kes oli reede ennelõunal sündmuspaigal liiklusummikusse takerdunud. «Tol korral põhjustas õnnetuse roolijoodik, kes vastassuunda kaldus,» teadis lisada teine mööduja.

Tõepoolest juhtus 2007. aasta 15. juulil samas kohas õnnetus, milles hukkus kaks inimest. Toona põrkasid kokku kaubik Ford Transit ja sõiduauto VAZ 21063. Surma said sõiduautot juhtinud mees ja tema isa. Vigastada said ka Fordis olnud kaks meest. Fordi juht oli õnnetuse hetkel raskes joobes – kaubik kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas seal sõiduautoga kokku.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles