Elektrijalgratta aku plahvatas ning tekitas tulekahju

Tartu Postimees
Copy
Eha tänava kortermaja põleng, mis kiiresti süttivatest rõivastest palju kahju tegi.
Eha tänava kortermaja põleng, mis kiiresti süttivatest rõivastest palju kahju tegi. Foto: Lõuna päästekeskus

Eile hilisõhtul tekitas plahvatanud elektrijalgratta aku korteris tulekahju, põlema süttisid ümbruses olnud riided. Päästjate saabumiseni kustutas tekkinud tulekahjut kortermajaelanik, kelle kiirabi hiljem haiglasse kontrolli viis.

10. veebruaril kell 22.06 teatati päästeametile, et Tartus Eha tänaval plahvatas korteri esikusse laadima pandud elektrijalgratta aku, mis süütas ümbruses olnud riided. Tulekahjut märkas 37-aastane mees, kes parasjagu köögis süüa tegi ning esikust kahtlast häält kuulis. Siis märkaski ta, et aku oli juba nagis olnud riided põlema süüdanud.

Mees asus leeke kuni päästjate saabumiseni pulberkustutiga kustutama. Päästeameti sõnul oli sellest palju abi. «Väga oluline oli, et mees suutis pulberkustutiga leegid algselt summutada ja põlengu nii suuremas osas kontrolli all hoida. Päästjatel kulus vett küllaltki vähe, et põleng lõplikult kustutada,» rääkis Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Saabunud päästeameti suitsusukeldujad sisenesid kustutustöödeks korterisse ja kontrollisid kõrval asuvate korterite tuleohutust. Päästjad panid põlengule piiri kell 22.28. Tulekahjus hävis esiku sisustus, korteri teised ruumid said tahma- ja veekahjustusi.

Mees oli tulekahjut kustutades suitsu sisse hinganud, mistõttu viis kiirabi ta tervisekontrolliks haiglasse. Midagi hullu mehel aga ei olnud ning peagi sai ta koju tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles