Tartu korvpallimeeskond tõusis võiduga Läti Ülikooli üle play-offist ühe punkti kaugusele

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Robin Kivi (palliga) viskas Läti Ülikooli korvpallimeeskonna vastu 14 punkti ning aitas Tartu meeskonna tabelis koha võrra kõrgemale.
Robin Kivi (palliga) viskas Läti Ülikooli korvpallimeeskonna vastu 14 punkti ning aitas Tartu meeskonna tabelis koha võrra kõrgemale. Foto: Diana Jesin / TÜASK

Eesti-Läti liigas play-offi pääsu nimel mängiv Tartu Ülikool Maks & Moorits alistas kodusaalis tabelinaabri Läti Ülikooli 67:53 ja tõusis sellega 9. kohale ehk play-offi joone alla. 

Kolmapäeva õhtul Tartu ülikooli spordihoones üle 250 inimese silme all peetud kohtumise avaveerandil hoidsid külalised kerget eduseisu, aga peagi hakkas kodumeeskonna kaitsesurve edu kandma ja esimese perioodi lõpuks juhtis Tartu juba 21:17.

Teisel veerandil suurendasid tartlased Robin Kivi ja Oliver Suuroru korvidest vahet veelgi ja Riia tudengeid suudeti ka kaitses korralikult taltsutada. Avapoolaja lõpuks juhtis Tartu 39:30.

Ka kolmas veerand kulges tartlaste juhtimisel ja pisut enne viimast veerandit viis Robin Kivi korv võõrustajad juba 20 punktiga ette. Viimasele neljandikule mindi Tartu 56:40 juhtimisel.

Viimane periood kujunes kodumeeskonna jaoks kõige konarlikumaks. Hea rünnakurütm kadus ning eduseisu hoidis vaid hea kaitsetöö. Mänguvõidu kindlustasid tartlased lõpuks 6:0 spurdiga ja lõpuvile kõlades näitas tabloo 67:53 võitu.

Meeskonna peatreener Nikolajs Mazurs jäi meeskonna esitusega üldiselt rahule. «Mängisime täna kaitses hästi ja mehed pidasid plaanist kinni,» rääkis ta.

Samas tunnistas ta, et rünnakul jäi soovida. «Ajastused, söödud ja paiknemine ei olnud head. Eriti teisel poolajal hakati läbimurretel kõhklema ja sellest tulid pallikaotused. Aga võit on võit ja nüüd on ees kaks mängu Lätis, milleks peame hästi valmis olema,» sõnas Mazurs.

Adomas Drungilas oli Tartu meeskonna efektiivseim 14 punkti ja viie lauapalliga. Robin Kivi viskas samuti 14 punkti ja andis kuus korvisöötu. Oliver Suurorg lisas 10 punkti, Emmanuel Wembi kaheksa punkti ja 10 lauapalli.

Eduards Avotins oli Läti Ülikooli parim 14 punktiga. Reinis Avotins lisas 10 punkti ja neli lauapalli.

Tartu Ülikool Maks & Moorits tõusis oma kuuenda võiduga 18st mängust üheksandale tabelireale, jäädes ühe kohtumise vähem mänginud Rapla meeskonna selja taha. Läti Ülikoolil on viis võitu ja 11 kaotust ning nad asuvad koha võõra tagapool. Play-offi pääsevad põhiturniiri esimesed kaheksa võistkonda.

Sel nädalal ootab Tartu meeskonda ees pikem Läti ringreis, kui laupäeval mängitakse kell 19.00 Liepajas ning pühapäeval kell 17.00 Ventspilsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles