Tartu 2024 kutsub rahvast raeplatsile jääreivile

Tartu Postimees
Copy
Raekoja plats Tartus.
Raekoja plats Tartus. Foto: Margus Ansu/Postimees Grupp

Sihtasutus Tartu 2024 korraldab järgmisel kolmapäeval, 16. veebruaril Raekoja platsil jääreivi, kus muu hulgas tutvustatakse Euroopa kultuuripealinna-aasta põhiprogrammi üht osa.

Järgmisel kolmapäeval kell 19 algab Tartus raeplatsil jääreiv. Muusika ja sõu läheb lahti Tartu 2024 kontori akendel, aadressil Raekoja plats 6.

Jääreivil esinevad ansambel Redel, audiovisuaalne folktroonikaansambel Oopus ning DJ Kersten Kõrge. Jääreivil tuleb esmaesitlusele Oopuse uudisteos «Maailma loomine» koos erilise valgusinstallatsiooniga. Samal õhtul avatakse raeplatsil Tartu 2024 programmi teemaline näitus.

Tartu 2024 loovjuht Kati Ilves sõnas, et jääreivil tutvustatakse esimesi Euroopa kultuuripealinna programmi kuuluvaid sündmusi, mis pakuvad eelolevatel aastatel Tartus ja Lõuna-Eestis erilisi kogemusi ning muudavad kunstide vahendusel maailma. 

Tiitliaasta avapidustusteni on jäänud kaks aastat. Loovjuhi sõnul täieneb ametlik programm sel ja järgmisel aastal veel paljude nii Tartule ja Lõuna-Eestile omaste kui ka uute sündmustega.

Ansambli Redel liige Indrek Vaheoja kinnitas, et Redel tuleb koos oma võrratu tantsutrupiga talvisesse Tartusse, et tähistada Euroopa kultuuripealinna esimeste elamuste vallalaskmist. «Redel aitab jõuda sinna, kuhu ilma ei ulata,» sõnas Vaheoja.

Euroopa kultuuripealinna programmi tutvustamiseks kasutatakse Tartu 2024 uuendatud visuaalset identiteeti, mis valmis koostöös Tartu loovagentuuriga Nope Creative.

Sündmus toimub vabas õhus ja on tasuta, kuid sihtasutus Tartu 2024 soovitab teha enne tulekut kodus antigeeni kiirtest, kanda maski ja hoida teiste osalistega distantsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles