Jõgeva piirkond oli taas elektrita, seekord süüdlaseks murdunud puu

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tehnikud eemaldasid liinile kukkunud puu.
Tehnikud eemaldasid liinile kukkunud puu. Foto: Elektrilevi

Eile õhtul tabas Jõgeva vallas mitut asulat taas ulatuslik elektrikatkestus. Kokku jäi vooluta üle 420 kliendi. Viimane suurem katkestus leidis aset jaanuaris, mil oli elektrivooluta üle 1200 majapidamise ja ettevõtte.

Kui jaanuaris jäi suur hulk Jõgeva rahvast vooluta alajaamas lühisesse läinud kaablite tõttu, siis eile põhjustas elektrikatestuse liinidele langenud puu.

Eile lülitus kella poole kuue ajal õhtul Jõgeva alajaamast väljuv liin välja ning seejärel kadus elektrivool 421 majapidamises. Rike ulatus hõlmas asulaid, mis jäid  Vaimastverest Vägeva poole. Enamikesse majapidamistes taastus elektrivool tunni jooksul, kuid mitmetes kohtades esines mõneminutilisi katkestusi kuni südaööni.

Elektrilevi juhtimiskeskuse andmeil segasid rikke avastamist ja parandamist paks lumikate ja pimedus. «Lülitamiste teel otsiti rikkekohta ja seetõttu tekkis ka pingekõikumisi,» vahendas elektrilevi kommunikatsioonijuht Reti Meema. 

Toomal liinile kukkunud puu.
Toomal liinile kukkunud puu. Foto: Elektrilevi

Pärast pikka otsimist leidsid tehnikud Vaimastvere ja Vägeva vahel asuvast Tooma külast liinile kukkunud puu. Rike kõrvaldati öösel kella poole kaheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles