Kevadel pakuvad Tartu linnas õiteilu uued taimed

Tartu Postimees
Copy
Lilleamplid Pirogovi pargis.
Lilleamplid Pirogovi pargis. Foto: Sille Annuk

Tartusse istutab sel kevadel jälle ilutaimi ja lilli Kanepi aiand. Sel korral pakuvad tavapärastele lilledele linnas õiteilu ka punapaju ja tiivuline kikkapuu.

Sel aastal kulub Tartu linnas õiteilule ligi 128 000 eurot.

Kanepi aiand istutab esmalt linna värsketes toonides nartsissid, sarv-ja aedkannikesed ning võõrasemad. Aktsenti ja kõrgust suvelilledele lisavad esimest korda suvikute keskel punapaju ja tiivuline kikkapuu, mida hiljem saab taaskasutada linna haljasalade ja jõeäärte istutuste täiendamiseks.

Teises istutuses jõuavad Tartu linnapeenardesse purpurpunased hiidhirsid, ürdid, ristikud, hõbepaelad, ripp-maasikad, kirinõgesed, metsvitsad, daaliad, alatiõitsvad begooniad ja pelargonid ning üle mitme aasta on taas tagasi fuksiate perekond.

Tänavu soovib Kanepi aiand kasutada senisest vähem kanarbikku, erand on Oskar Lutsu monumendi esine ja musterpeenrad Vanemuise ja Peeter Põllu pargis. Talvistesse konteineritesse istutatakse mägimännid, mida hiljem saab linnahaljastuses taaskasutada.

Kaubahoovi keskplatsile lisanduvad madalad konteinerpotid ning Ülikooli tänava valguslaternate külge riputatakse amplid, kus esialgu kasvavad kevadiselt kollased sarvkannikesed, hiljem rippuvad metsvitsad.

Esimesed lilled ja dekoratiivtaimed istutatakse Tartus aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles