Tiia Karelson avaldab raamatu ja näitusega tänu kodulinnale

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
E-kunstisalongi omanik Tiia Karelson tutvustas salongi 25. aastapäevaks koostatud näitust «Tartu kunstis».
E-kunstisalongi omanik Tiia Karelson tutvustas salongi 25. aastapäevaks koostatud näitust «Tartu kunstis». Foto: Margus Ansu

E-kunstisalongis saab vaadata näitust, mis annab ülevaate Tartust põhiliselt maalide, aga samuti mõnes muus tehnikas kunstiteostega. Vaatajale avaneb linn, nagu see on olnud kunstnike silmade ees selle headel ja halbadel päevadel – mitmeid pilte on teise maailmasõja purustustest, kuid suurem osa on siiski selle õitsemisest rahuaegadel.

E-kunstisalong tähistab näitusega «Tartu kunstis» oma 25. aastapäeva. Väljapanekus on sadakond teost. Neist kolmveerand on ilmunud sama tähtpäeva puhul välja antud raamatus «Tartu kunstis. Siin me elame», mille on koostanud galeristid Kaari Koch ja Daisi Kahur ning salongi omanik Tiia Karelson. (20. aastapäevaks ilmunud «Kulda väärt kunsti» üks koostajaid Karelsoni ja Kahuri kõrval oli Airi Kaasik.)

Kaari Koch kirjutab eessõnas, et raamatusse ja näitusele valitud kunstnike hulgas on esindatud Pallase kunstikooli võtmeisikud, õpingute ajaks Tartusse pöördunud kunstnikud, legendaarsete pedagoogide vaimus õppinud järelpallaslased ja elavad klassikud. Koostaja sõnul pakub eriilmeline teoste valik nii äratundmisrõõmu kui ka üllatusi ning kinnitab tõdemust, et kauneim linn on Eestis Tartu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles