Raadil tegutsenud varas tabati kannatanute abiga

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

3. veebruaril sai politsei mitu teadet, et Tartus Raadi-Kruusamäel on akna- või ukseklaaside lõhkumise teel sisse murtud nelja elukohta ja varastatud mitmesuguseid esemeid. Politsei asus sündmuskohtadelt infot koguma ja kannatanutega koostööd tegema ning kuritegudes kahtlustatav 26-aastane mees õnnestus järgmisel päeval kinni pidada.

Uurimisel kogutud andmete põhjal on meest alust seostada ka teiste varasemate vargustega, samuti on teda varemgi kriminaalkorras karistatud. Kahtlustatav võeti laupäeval kohtu loal vahi alla, sest vabadusse jäädes võib ta prokuratuuri hinnangul jätkata kuritegude toimepanemist. Kuriteos kahtlustatav võeti esialgu kuni kaheks kuuks vahi alla.

Lõuna ringkonnaprokuröri Silva Roodi sõnul on vargustes kahtlustatavat meest varem kriminaalkorras karistatud nii varavastaste kui ka isikuvastaste kuritegude eest. «Uurimise käigus kogutud esialgsed tõendid viitavad, et kahtlustatav on tegutsenud vähemalt eelmise aasta sügisest. Lisaks vargustele eluruumidest on talle esitatud kahtlustus ka kauplustest varastamises. Kõikide juhtumite üksikasjad on veel selgitamisel,» rääkis Rood.

«Varguste puhul on kurjategijate eesmärk saada endale midagi, mille järele on nõudlust, sest siis on varastatut lihtne ja kiire rahaks teha ehk kellelegi edasi müüa. Seetõttu on eluruumidest ja kauplustest varastamisel enamasti saagiks sularaha, ehted, elektroonika või muud lihtsasti müüdavad asjad. Ka nende varguste puhul, mida selles kriminaalmenetluses uurime, jäid omanikud ilma eelkõige nendest asjadest. Täpne varaline kahju ja milliste kuritegudega kahtlustatav veel seotud olla võib, selgub uurimise käigus. Et edasisi vargusi ära hoida, taotlesime kohtult luba kahtlustatav vahistada ja ka kohus leidis, et vabaduses võib ta kuritegude toimepanemist jätkata,» lisas prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles