Otepääl peetakse nädala keskel eriolümpia 10. talimänge

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tehvandi suusastaadion.
Tehvandi suusastaadion. Foto: Postimees

Otepääl Tehvandil peetakse kolmapäeval ja neljapäeval kümnendat korda eriolümpia talimänge.

Mängudel toimuvad nii suusatamise kui räätsajooksu võistlused. «Traditsiooniline tõrvikujooks on sel aastal sümboolne. Järgime kõiki ohutusreegleid, sest sportlaste tervis ja ohutus on meile kõige tähtsamad,» ütles eriolümpia Eesti ühenduse spordidirektor Siret Kruk.

Otepää suusaradadele koguneb ligi 130 eriolümpiasportlast Eesti eri paigust. Eriolümpia egiidi all võistlevad intellektipuudega sportlased.

Võistlused avatakse Tehvandi suusastaadionil 9. veebruaril kell 11. Koostöös politseiga tehakse sümboolne eriolümpia tõrvikujooks sealsamas. Eriolümpia tõrvikujooks on üle maailma tuntud traditsioon. Politseinikud tunnustavad oma osalemisega eriolümpia tegemisi ning koos kantakse ja süüdatakse avatseremoonial võistluste tuli.

Võistlustel lööb kaasa 24 asutust: koolid, hoolekandekeskused ja spordiklubid. Lisaks stardivad ka 2023. aasta Kaasani maailmamängudele koha saanud suusakoondise ja räätsajooksu koondise liikmed.

Sportlased võtavad mõõtu vastavalt oma võimetele 100 ja 500 meetri ning ühe ja kolme kilomeetri pikkusel rajal. Räätsajooks toimub 100- ja 200-meetrisel distantsil. Lisaks on kavas teatesuusatamine 4 x 500 meetrit ja räätsajooksu teatevõistlus 4 x 100 meetrit.

Esimesel päeval toimuvad eelvõistlused suusatamises ja räätsajooksus, mille põhjal sportlased jagatakse tulemuste järgi tugevusgruppidesse. Teisel päeval võisteldakse juba võrdsete vastastega auhinnalistele kohtadele.

Teise päeva suusatamise finaalvõistlused algavad suusastaadionil kell 10. Võitjad selguvad keskpäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles