Päevatoimetaja:
Aime Jõgi
(+372) 739 0359

Tartus tantsiti järgmise noorte tantsupeo tantse

Copy

Sel nädalavahetusel on Tartus haridusministeeriumi saalis tantsujuhtide esimene repertuaariseminar, mis juhatab sisse XIII noorte laulu- ja tantsupeo suure ühise repertuaari õppimise etapi. Samal ajal on sarnane seminar Põhja-Eesti tantsujuhtidele Tallinnas.

Teekond laulu- ja tantsupeoni kulgeb väljakujunenud tava järgi selliselt, et esmalt tegelevad kunstilised toimkonnad repertuaariga – seavad kavasid kokku, tellivad või valivad uut repertuaari, selgitas laulu- ja tantsupeo teabejuht Sten Weidebaum.

Seejärel materjalid kirjastatakse ja valmistatakse ette õppeprotsess, mis nüüd vahetult registreerumise järel ka algab. Õppeprotsessis keskendutakse esmalt juhendajatele – toimuvad erinevad repertuaari seminarid, kus liigijuhid ja kunstilised juhid oma juhiseid repertuaari õpetamise osas jagavad.

Toimuvad ka esitluskontserdid: kooridel on see kavas 3. aprillil Estonia kontserdisaalis, tantsujuhtidele esitletakse repertuaari nädal hiljem 9. aprillil Paide muusika- ja teatrimajas.

Järgmise aasta algusest algavad tavapäraselt suured maakondlikud eelproovid, kus juba kõik lauljad ja tantsijad oma liigijuhtide ja dirigentidega kohtuvad ning üheskoos repertuaari harjutavad, samuti toimuvad siis ettelaulmised ja ettetantsimised.

Noorte laulu- ja tantsupidu «Püha on maa» peetakse järgmise aasta suvel, täpsemalt 30. juunist 2. juulini Tallinnas. Esmaste andmete põhjal registreerus laulu- ja tantsupeole 873 koori ja orkestrit, 793 rahvatantsu- ja võimlemisrühma ning 105 rahvamuusikakollektiivi.

Tagasi üles