Energiatoetusi küsis jaanuaris Tartus alla 3000 leibkonna

Tartu Postimees
Copy
Tartu linn avas kaubamajas energiakulude hüvitamise taotluste vastuvõtupunkti. Esiplaanil linnavalitsuse sotsiaaltöö spetsialist Alesja Belogub (paremal) ja taotluse esitaja Erika Piiroja-Kapp.
Tartu linn avas kaubamajas energiakulude hüvitamise taotluste vastuvõtupunkti. Esiplaanil linnavalitsuse sotsiaaltöö spetsialist Alesja Belogub (paremal) ja taotluse esitaja Erika Piiroja-Kapp. Foto: Margus Ansu

Riiklike energiatoetuste taotlusi esitati Tartus jaanuari jooksul 2829, neist elektrooniliselt 2146.

Paberkandjal avaldusi oli veerand ehk 683 ja lõviosa neist esitati kaubamajas spetsiaalselt avaldatud teeninduspunktis. Taotlusi saab anda ka sotsiaalabiosakonna piirkonnakeskustes.

Tartu abilinnapea Mihkel Lees tõi välja, et menetletud toetusi oli summas 252 887,24 eurot. Väikseim välja makstud summa oli 10,10 eurot ja suurim 1 667,52 eurot.

Enne aktiivset taotluste kogumise algust ennustas Tartu linnavalitsus, et taotlejaid võib olla kuni 20 000 ja taotluste läbivaatamiseks palgati juurde kümme töötajat, seejuures murega, et neist võib väheks jääda.

Lees ütles, et prognoos tulenes sellest, kes võiksid olla sissetuleku järgi taotlejad. «Seda me kuidagi ei osanud arvata, millega täpselt nad kütavad, kui suures majas elavad ja kui suured elektriarved neil on,» lausus Lees. «Mitu inimest on öelnud, et kättesaadav summa oleks nii väike, et ei motiveeri tegutsema. Usutavasti on ka inimesi, kellele see protsess on keerukas. Kuuleme ka seda, et kui keskvalitsus on välja kuulutanud uued abimeetmed, siis oodatakse ära, mis on nende mõju.»

Lees ütles, et ta ei ole valmis väitma, et Kaubamaja teeninduspunkt on liialdus: «Sinna tulevad inimesed oma paberavaldustega, see on kõigile kergesti kättesaadav, lihtsasti leitav. Isegi kui klienditeenindajal seal paberavaldusega parasjagu tööd pole, siis ta ei süga kõhtu, vaid menetleb elektroonilisi avaldusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles