Tartu korvpallimeeskond kosus teisel poolajal ja võitis Olari Naritsa käe all teise mängu järjest

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Oliver Suurorg (palliga) Pärnu Sadama vastu. Täna oli Suurorg heas hoos, visates Tartu teise parimana 14 punkti.
Oliver Suurorg (palliga) Pärnu Sadama vastu. Täna oli Suurorg heas hoos, visates Tartu teise parimana 14 punkti. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikool Maks ja Mooritsa korvpallimeeskond on praegu küll ilma paari mängija ning ühtlasi ka peatreeneri ja abitreenerita, kuid täna võeti Tallinna Kalevi vastu teine võit järjest. Teine järjestikune võit on see ka ajutiselt peatreeneri rolli asunud Olari Naritsale.

Eesti-Läti korvpalliliigas nelja võidu ja 12 kaotusega Tartu korvpallimeeskond võõrustas reede õhtul kodusaalis tabelis viimasel kohal olevat, kolm võitu ja 14 kaotust teeninud Tallinna Kalevit.

Viimase veerandi spurt

Mäng algas Tartu ülikooli akadeemilises spordihoones külalismeeskonna taktikepi järgi, tallinlased olid märksa ründavam ning korvi all efektiivsem meeskond. Esimene veerandaeg lõppeski nende üsna kindla eduga – seisul 30:22.

Seevastu võrdsustus mäng teisel veerandil ning nii suurt punktisadu ei tulnud kummaltki poolelt. Enam ei suutnud edu kasvatada ka Tallinna Kalev, vaid teenis veerandi lõikes vastastest punkti enam kodumeeskond. Poolajale mindi seisul 41:34 Tallinna Kalevi juhtimisel.

Punktisummad hakkasid eriti ühtlustuma mängu kolmandal veerandajal. Tartu sai kaitsemängu paika ja näitas ka täpset viskekätt, nii pealinna võistkonna edu üha vähenes. Viimasele veerandile läksid võistkonnad tasavägiselt, seisul 51:50, veel tallinlaste kasuks.

Viimast veerandaega alustas kodumeeskond 15:2 spurdiga ja külaliste jaoks olid eriti märavad tartlaste kolm järjestikust kolmest, mis kuus minutit enne kohtumise lõppu võõrustajad 12 punktiga ette viisid. Edu enam käes ei antud ning nii Tartu viskas viimase veerandiga kokku 27 punkti Kalevi 11 vastu, lõppskooriks 77:61.

Naritsale kahest kaks

See tähendas Tartu ülikooli korvpallimeeskonnale teist järjestikust võitu Olari Naritsa juhendamisel. Narits pidi nimelt peatreeneri asetäitja rolli asuma ka esmaspäeval, kui meeskond alistas Avis Utilitas Rapla tulemusega 83:78.

Olari Naritsa enda sõnul komistas meeskond esimesel veerandil. «Esimene veerandaeg oli meil kehv, me ei olnud kuidagi valmis ja võibolla alguses ei leidnud õiget vahetuste rütmi ka. Lasime neil avaveerandil visata 30 punkti, aga pärast saime kaitses asjad toimima ja mängu lõpuks jäi neile ju ainult 62,» rääkis ta.

«Igapäevaselt tegelen meeste võistkonnas vastaste skautinguga ja meie oma asju nii palju uurinud ei ole. Selle nädala esimest mängu oli raskem juhendada – proovisin rohkem ellu viia peatreeneri ette kirjutatud asju ja mitte vahetustega väga segada. Aga nüüd, kui olen nendega viis päeva trenni teinud, siis on hulka lihtsam ja ma sain mängijaid millegagi päriselt aidata ka. Kindlasti olid need kaks mängu väärt kogemus. Nüüd on võitudega kahest kaks ja tuleb lõpetada tipus,» võttis Narits oma nädala kokku.

Tartlaste resultatiivseim oli seekord 18 punkti visanud meeskonna kapten Adomas Drungilas, talle järgnesid Oliver Suurorg ning Emmanuel Wembi vastavalt 14 ja 12 punktiga. Kalevi resultatiivseim oli Tadas Pazera 14 punktiga.

Tartu ülikool Maks ja Mooritsal on järgmisel nädalal kolm mängu, neist esimene toimub kolmapäeval, kui võõrustatakse Läti ülikooli meeskonda, kes on tabelis koha võrra eespool. Nädalavahetuseks sõidetakse aga pikemale ringile Lätti, kus laupäeval kohtutakse Liepajaga ning pühapäeval Ventspilsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles