Teefirma algatus: talve tõttu asfaltkatteta jäänud Variku kogujatee tallati hoopis suusarajaks

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Uuel suusarajal olid eile juba värsked jäljed peale sõidetud.
Uuel suusarajal olid eile juba värsked jäljed peale sõidetud. Foto: Grk Infra

Teedeehitusfirma GRK Infra laiendas haaret ja rajas sihtasutusega Tartu Sport Variku viadukti ümbruse kogujateedele enam kui kaks kilomeetrit suusaradu. Suusad saab seal jalga panna nii vaba- kui klassikalise tehnika austaja.

Ideele rajada Variku viadukti juurde suusarada tuli GRK Infra projektijuht Ergo Paas, et ümbersõitudele vahelduseks ka inimestele meelehead teha. «Kurb paratamatus, ent meie tööga seostuvad pigem ikka ebameeldivused: ümbersõidud, piirangud, sulgemised, tolm või müra. Sel korral saame linlasi ehk ka positiivselt üllatada,» rääkis Paas.

«Kuna ilmaolude tõttu kogujateedele asfalti maha panna ei jõutud, seisavad teed kevadeni kasutuseta. Miks mitte siis suusasõpru rõõmustada. Suur tänu Toomas Kapile ja Marti Viilule Tartu Spordist, kes ideega kaasa tulid,» lisas ta.

Suusaraja pressimisega olevat seal alustatud juba eelmise aasta esimeste külmadega, kuid igale lumesajule järgnenud plusskraadid sulatasid mitu korda tee-ehitaja spordimeelsed kavatsused. Selle nädala teisel poolel õnnestus neil lõpuks korraliku põhjaga suusatee siiski sisse sõita.

Suusaradadele pääseb nii Laseri kui ka Raudtee tänavalt, aga ka Autospiriti ja Selveri juurest. Autoga tulijatel tasuks peatumiseks eelistada Aardla Selveri parklat. Lähim bussipeatus FI asub Aardla tänaval (liinid 1, 6 ja 11).

Paasi sõnul suusarajal palju reegleid ei ole, tuleks vaid suuska libistada päripäeva ja hoolida kaassõitjatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles