Tartu judokad tõid Balti meistrivõistlustelt mitu medalit, millest kaks olid kuldsed

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Pildil Tartu Do noored judokad, vasakult Emma-Melis Aktas, Kabriel Kirna, Jakob Vares, Artur Türna, Markus Villako ja Karl Markus Saar.
Pildil Tartu Do noored judokad, vasakult Emma-Melis Aktas, Kabriel Kirna, Jakob Vares, Artur Türna, Markus Villako ja Karl Markus Saar. Foto: Egert Ehari

Riias selgusid Baltimaade parimad judokad noormeeste ja neidude arvestuses. Tänavu tõid Eesti sportlased Balti meistrivõistlustelt kokku seitse kuldmedalit, millest kaks said Tartu Do judokad.

Tatamil võttis Riias mõõtu üle saja U18 ja U21 vanuseklassi judokat ning eestlasi esindas kokku 26 noorsportlast. Eesti klubidest oli seitsme võistleja, kahe kulla ja pronksi ning ühe hõbedaga Tartu Do, kes klubide arvestuses teenis 23 klubi seas 3. koha.

Hiljuti Eesti meistriteks tulnud Tartu Do judokad Jakob Vares (-90 kg) ja Emma-Melis Aktas (+70 kg) kinnitasid, et kogu Baltikumis pole neile vastast. Aktase puhul seda otseses tähenduses, sest tema kaaluklassis võistlema pidanud leedulane kohale ei tulnud ja nii eestlasel kellegagi maadelda polnudki. Seetõttu ta tulemust kirja ei saanud. Vares alistas seevastu teel kullani võimsa ipponiga U18 maailma reitingu 10. numbri Maksims Bizansi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles