Katustele koguneb ohtlik koorem

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Ujula Coopi parkkatus hakkas suure lume ja sula tagajärjel lekkima, poodi tuli panna vee kogumiseks ämbrid. Paar päeva tagasi tehti katus puhtaks.
Ujula Coopi parkkatus hakkas suure lume ja sula tagajärjel lekkima, poodi tuli panna vee kogumiseks ämbrid. Paar päeva tagasi tehti katus puhtaks. Foto: Margus Ansu

Tänavune talv on taas lumerohkem ning sõiduteed on lumevallide tõttu kitsamad ja majade katustelgi kõrguvad lumekuhjad. Tartu linnavalitsuse ja Lõuna päästekeskuse andmetel sel aastal veel ühegi hoone katus lume raskuse all kokku vajunud pole, samuti ei ole laekunud kaebusi liiga paksu või ohtliku lume kohta katustel.

Kuid kaugel pole aeg, mil linlasi võib varitseda oht pea kohal. Tavaliselt hakkab kaebusi tulema siis, kui ilmad pööravad sulale ning lumi tükib üle katuse serva, selgitas Tartu linnavalitsuse järelevalveteenistuse juhataja Andres Aint. Ka jääpurikatest teavitatakse siis linna menetlusteenistust.

Aastatetagustel lumerohketel talvedel andis Tartus nii mõnegi hoone katus lume raskuse all järele. Siiski on Ainti sõnul maju projekteerides ja ehitades arvestatud äärmuslike lumekoormustega ning kui hoone on tehniliselt korras, peaks see vastu pidama ka meetrist lund. Kuigi katustele kogunenud paks lumevaip võib osutuda ohtlikuks, ei käi keegi seda mõõtmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles