Kahtlane: Tartus põlesid teist ööd prügikastid

Liisa Salekešina
Copy
Viimati toimus prügikastipõlengute laine 2019. aasta aprillikuus, kui Pauluse kalmistul põlesid samuti maha mitu prügikasti.
Viimati toimus prügikastipõlengute laine 2019. aasta aprillikuus, kui Pauluse kalmistul põlesid samuti maha mitu prügikasti. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Häirekeskus on teist ööd järjest saanud Tartus korduvaid teated põlevate prügikastide kohta. 

Täna öösel kella poole kolme ajal põles kaks prügikasti Lääne tänaval ning vähem kui pool tundi hiljem kella 3 ajal teatati prügikastipõlengust Jaamamõisa tänaval. Päästjad kustutasid prügikastid esmaste vahendite ja veejoaga.

Teisipäeva ööl vastu kolmapäeva tuli päästjatel kustutada plastist prügikaste nii Kalda teel kui ka Kaunase puiesteel. Mõlemad väljakutsed toimusid vähem kui tunnise vahega. Kokku hävis tol ööl põlengutes kolm prügikasti ja kaks said kuumakahjustusi.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik sõnas, et üldiselt tuvastavad nende inspektorid majapõlenguid ning prügikastide süttimise põhjuse väljaselgitamine käib eelkõige omaniku palvel.

«On keeruline öelda, millest need põlengud võisid tekkida,» rääkis Kiik. «Kuigi kohal käinud päästjatele paistis, et tegu võib olla tahtliku süütamisega, ei saa välistada, et põleng tekkis hõõguvast sigaretikonist või lõpuni kustumata tikust.»

Kahtlusi tekitab nende põlengute puhul asjaolu, et väljakutsed toimusid öisel ajal, kui liikumist on vähem ning mõlemal juhul leegitsesid prügikastid ligistikku asuvatel tänavatel. Lisaks mäletavad tartlased paari aasta tagust aega, mil nende kodulinna eri paikades, näiteks ka Pauluse kalmistul hävis tules samuti mitu plastist prügikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles