Perekodu Käopesa laiendab intervallhoiuteenust ja koduhooldust

Tartu Postimees
Copy
Projekti eesmärgiks on toetada raske või liitpuudega noori ja nende hooldajaid.
Projekti eesmärgiks on toetada raske või liitpuudega noori ja nende hooldajaid. Foto: Tartu linnavalitsus

Tartu perekodu Käopesa on alustanud projektiga, mis aitab kaasa raske ja sügava puudega noorte ning nende lähedaste heaolu parandamisele.

Projekti «Hoolekandeteenuste arendamine peresisese hooldaja hoolduskoormuse vähendamiseks erivajadusega noore hooldamisel» eesmärk on parandada erivajadustega noorte toimetulekut ning toetada nende perede tööturul osalemist.

«Projekti toel saame osutada täna väga vajalikku teenust sügava või raske liitpuudega noore hooldamisel ja toetamisel,» ütles Tartu abilinnapea Mihkel Lees. «Teenuse eesmärgiks on võimaldada suure hoolduskoormusega lähedastele vajalikku puhkust ja aega, et tööl käia, end täiendada või tööturule naasta.»

Projekti käigus osutatakse nii koduteenust (näiteks abi hooldus- ja hügieenitoimingute tegemisel, söömisel) kui ka intervallteenust Käopesas kohapeal, mis võimaldab lähedastel oma raske või sügava puudega noore tuua ajutiselt turvalisse keskkonda, kus ta on hoitud ja hooldatud.

Teenuse sihtgrupp on sügava või raske liitpuudega 18-25-aastane noor ja teda hooldav pereliige. Lisaks saavad psühholoogi, hingehoidja ja kogemusnõustaja abi ka peres kasvavad õed-vennad ning teised lähedased.

Teenuse laiem eesmärk on arendada senist sügava või raske liitpuudega noorte asendushooldust intervall- ja koduhoolduse suunal, et suurendada erivajadusega noore igapäevast toimetulekut ja säilitada tema tugivõrgustikku, mis pole seni olnud piisavalt toetatud.

Projekti raames luuakse 86 intervallhoiu- ja 14 koduhoolduse kohta. Nõustamisteenus annab abivajajale tuge ja toetab kogu pere toimetulekut ennetavalt.

Projekti «Hoolekandeteenuste arendamine peresisese hooldaja hoolduskoormuse vähendamiseks erivajadusega noore hooldamisel» rahastavad Euroopa Liidu struktuurifond ESF, SA Tartu Perekodu Käopesa ja Tartu linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles