Rännumehed Võnnust esitasid väliseestlastele mõeldes võiduka idee

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Võnnu võistkond Rännumehed esitleb oma ideed.
Võnnu võistkond Rännumehed esitleb oma ideed. Foto: Mondo

Mondo ja DD StratLab korraldasid Tallinna tehnikaülikoolis noorte kliima ja rände teemalise häkatoni, milles ühe võiduka idee esitas Võnnu keskkooli tiim Rännumehed. Edu tõi mõte luua Eesti toodetega pakikeste teenus, mis aitaks väliseestlastel hoida sidet Eestiga.

Rännumeeste ja veel kolme tiimi kõige läbimõeldumad ja silmapaistvamad projektid said toetuseks 1000 eurot ja mentori abi lahenduse elluviimiseks järgnevate kuude jooksul.

Mondo maailmahariduse suuna juhi Diana Tamme sõnul näitas häkaton, et eesti noored on julged kaasamõtlejad.

«Soovisime panna Eesti noori nägema võimalusi, kuidas igaüks meist saab globaalsete väljakutsete lahendamiseks midagi ära teha,» lisas ta. «Kõik osalenud tiimid tulid välja konkreetsete projektiideedega, millel on tugev potentsiaal realiseeruda. Žürii on veendunud, et me kuuleme nendest algatustest ka tulevikus.»

Võiduideid aitavad edasi arendada neli mentorit: Tallinna ülikooli vanemteadur ja jätkusuutliku arengu õppejõud Mihkel Kangur, Prototroni tegevjuht Jana Budkovskaja, sotsiaalkindlustusameti teenusejuht Liis Paloots ja Tartu ülikooli Aasia keskuse kommunikatsioonijuht Heidi Maiberg.

Mondo on globaalset ebavõrdsust leevendav Eesti organisatsioon. Mondo tegutseb hariduse, tervise, toimetuleku, keskkonna ja digipädevuste valdkonnas maailmas ning maailmahariduse vallas Eestis.

Mondo teeb muu hulgas digipädevuste koolitusi Ghanas, Ugandas, Jordaanias, Süürias, Keenias, Ukrainas ning peatselt ka Gruusias, Jeemenis ja Birmas. Neid koolitusi saab toetada heateokingitusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles