Heas vormis vehklejad paistsid meistrivõistlustel silma

Lenel Karu
Copy
Vehklemis­treener Anatoli Jasnov on juhendanud Gabriela Truuset (vasakul) seitse ja Leana Mironovit neli aastat.
 
Vehklemis­treener Anatoli Jasnov on juhendanud Gabriela Truuset (vasakul) seitse ja Leana Mironovit neli aastat.  Foto: Vehklemisklubi Põhjakotkas

Eesti juunioride meistrivõistlustel epeevehklemises teenisid Tartu vehklejad eelmisel nädalavahetusel kaksikvõidu ehk kulla ja hõbeda. Neidude arvestuses läks meistritiitel vehklemis­klubi Põhjakotkas sportlasele Gabriela Truusele, kes finaalis vehkles klubikaaslase Leana Mironoviga.

Võistkonnavõistlusel teenis Põhjakotka juunioride naiskond pronksi.

Tugevad näitajad

Neidude arvestuses oli 32 võistlejat. 17-aastane Gabriela Truuse alistas poolfinaalis 15:9 Haapsalu vehkleja Anneli Proosvälja. 15-aastane Leana Mironov pääses finaali pärast 15:11 võitu Tallinna Mõõga vehkleja Anne-Mai Mellese üle.

Truuse on varem olnud mitmekordne Eesti meister U15 ja U17 vanuseklassis, teeninud Põhjamaade meistrivõistlustel U15 klassis kulla ja U20 klassis hõbeda.

Leana Mironovi tulemus oli aga mõnevõrra üllatuslikum, sest vanuse poolest kuulub ta kadettide klassi ning võistles nüüd endast mitu aastat vanematega. Mironovil oli eelmise hooaja parim tulemus Põhjamaade meistrivõistlustel U17 vanuserühmas kolmas koht.

Tüdrukud teevad praegu väga head tööd. Ega vehklemine ole lihtne ala, paljudele ei meeldi, et trennis torgata saab, selgitas treener Anatoli Jasnov.

Mõlemat vehklejat treenib Anatoli Jasnov, kelle sõnul hakkab töö eelkõige pihta sportlastest endist ja tulemused seda ka näitavad. Treeneril oli uhkete saavutuste üle hea meel, kuna kõik pole siiani roosiline olnud.

«Gabrielal on viimased kuud koroona tõttu rasked olnud ja välisvõistlused ei ole õnnestunud. Nüüd näitas ta head taset ja vorm vist hakkab taastuma,» selgitas Jasnov. Ka Mironovi puhul näeb ta arenguruumi. «Leanal pole veel õiget koordinatsiooni, siiski tema taktika on juba hea. Aga ta mõtleb õigesti ja teab, mida on vaja teha,» ütles Jasnov.

Ettevalmistus EMiks

Saabuval nädalavahetusel osaleb Mironov Kiievis peetaval juunioride maailmakarikaetapil, mis on jõuproov Euroopa meistrivõistlusteks. Truuse oli algul samuti võistlusel kirjas, kuid haigestumise tõttu ei ole tema osalemine enam kindel.

Üldiselt annab Tartu noorte vehklejate tase Jasnovi sõnul lootust. «Leana vanuses ja temast nooremadki tüdrukud teevad praegu väga head tööd. Ega vehklemine ole lihtne ala, paljudele ei meeldi, et trennis torgata saab,» selgitas Jasnov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles