Läti nõustus Riia-Tartu rongiga, Eesti ministeerium on ikka vastu (9)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Lätlased on nõus panema Tartu ja Riia vahet sõitma oma rongid, ilmselt mitte enne 2024. aastat. Eesti majandusministeerium arvab, et seda siiski ei juhtu.
Lätlased on nõus panema Tartu ja Riia vahet sõitma oma rongid, ilmselt mitte enne 2024. aastat. Eesti majandusministeerium arvab, et seda siiski ei juhtu. Foto: Kristjan Teedema

Tartu-Riia rongiliini küsimus kerkib aeg-ajalt pinnale nagu pelmeen keevas vees. Taas on teema arutusel Eesti ja Läti valitsuse vahelises komisjonis. Läti liinirongide vedaja Pasažieru vilciens on valmis panema kahe linna vahet sõitma oma diiselvedurid ja vagunid, kuid kokkuleppele ei ole saadud, kes kui suures osas rongiliini käima paneku eest tasuma peaks.

Läti riigiettevõtte Pasažieru vilciens kommunikatsioonijuht Egils Krutovs sõnas, et nad on Riia ja Tartu vahelise raudteeühenduse asjus väga positiivselt meelestatud. «Oleme rongide käima paneku kohta teinud esialgsed arvutused, orienteeriva tasuvusanalüüsi ja koostanud äripakkumise, mis saadeti Tartu linnavalitsusele,» selgitas Krutovs.

Mitmed küsimused

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles