Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Alko- ja narkouuring näitab Tartus hirmuäratavaid tulemusi (2)

Copy
Kõige enam tarvitatakse narkootilistest ainetest Tartus kanepit. Nendelt piltidelt paistavad mõned näited, kui erinevates kogustes kanepit on Lõuna prefektuuri politseinikud eelmisel aastal kätte saanud: on suuremaid portse müügiks ja väiksemaid oma tarbeks.
Kõige enam tarvitatakse narkootilistest ainetest Tartus kanepit. Nendelt piltidelt paistavad mõned näited, kui erinevates kogustes kanepit on Lõuna prefektuuri politseinikud eelmisel aastal kätte saanud: on suuremaid portse müügiks ja väiksemaid oma tarbeks. Foto: Tartu Politseijaoskond

Tervise arengu instituudi (TAI) reoveeuuring näitas Tartu kohta hirmuäratavaid tulemusi. Mullu septembris nädala jooksul tehtud uuringust ilmnes, et tartlased jõid uuringunädalal ööpäevas tuhande inimese kohta üle 150 liitri puhast alkoholi, mis arvutuste järgi teeb aastas tartlase kohta keskmiselt 54 liitrit absoluutset alkoholi.

Eesti keskmine näitaja inimese kohta on 8,8 liitrit puhast alkoholi aastas.

Uuringu korraldanud TAI narkomaania ja nakkushaiguste ennetamise keskuse teadur Katri Abel-Ollo selgitas, et ka neile tundus ilmnenud alkoholikogus üle mõistuse suur.

Tagasi üles