Tartust, Tartumaalt ja Jõgevamaalt pürib noorte laulu- ja tantsupeole 275 kollektiivi

Tartu Postimees
Copy
Eesti rahvaarv ja eestlaste arv on kasvanud, näitavad rahvaloenduse tulemused.
Eesti rahvaarv ja eestlaste arv on kasvanud, näitavad rahvaloenduse tulemused. Foto: Sander Ilvest

Esmaste andmete põhjal pani end järgmise aasta suvel peetavale suurele noorte laulu- ja tantsupeole üle Eesti kirja 873 koori ja orkestrit, 793 rahvatantsu- ja võimlemisrühma ning 105 rahvamuusikakollektiivi. Tartust, Tartumaalt ja Jõgevamaalt soovib sinna pääseda 275 kollektiivi.

Laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja Margus Toomla sõnul ei ole praegused andmed lõplikud. «Veel kestab väliskollektiivide registreerumine, Tallinna ja Harjumaa 1.-2. klassi tantsurühmade registreerumine toimub alles septembrikuus ning kõigil kollektiividel on oma andmeid võimalik korrigeerida 15. oktoobrini,» selgitas ta.

«Registreerumise esmased tulemused on meile väga vajalikud selleks, et edasisi tegevusi planeerida ja õppeprotsessi korralda. Täpsema ülevaate saame aga alles 2023. aasta eelproovides, kui kunstilised meeskonnad hakkavad kollektiividega kohtuma. Nüüd on üle Eesti algamas töö repertuaariga: juba selle nädala lõpus toimuvad tantsujuhtide repertuaariseminarid, sellele järgnevad esitluskontserdid ning järgmise aasta alguses läheb lahti maakondlike eelproovide maraton,» lisas Toomla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles