Toomas Haas: Käo metsa raiest metsaülema pilguga

, RMK Tartumaa metsaülem
Copy
Toomas Haas
Toomas Haas Foto: Margus Ansu/pm/scanpix Baltics

RMK Tartumaa metskonna metsaülemana on minu ülesanne hoolitseda selle eest, et meie maakonnas kasvaksid terved ja tugevad metsad. See tähendab, et riigimetsas leiduvad loodusväärtused oleks hoitud, et vajalikud metsahooldustööd oleks õigel ajal tehtud, et küpseks saanud majandusmetsast saaks kvaliteetset puitu ja et raietööde järel pandaks lankidele võimalikult kiiresti uued puud kasvama.

Kuna mets on Eestimaa inimeste jaoks loomulik elukeskkond, püüame RMKs enne metsatööde ettevõtmist luua kontakti kohalike inimestega ja plaanid üheskoos läbi arutada. Nii tegime ka Elvas Käo metsa puhul ning üle aasta väldanud arutelude käigus olime leidnud viisi nii kõnesoleva metsa hooldamiseks kui ka uuendamiseks, valinud välja raielangid, vaadanud üle ja märkinud ära puud, mis raietööde käigus alles peaksid jääma.

Otsustasime koos, milline mets seal tulevikus kasvama hakkab. Lisaks, et olla kindel selles, et võimalikud haruldased taime- või loomaliigid ohtu ei satuks, tegime Käo metsas enne ära ka asjakohase inventuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles