Linnakirjanik täitis lubaduse

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
«Lenini valss» on kirjutatud «Gogoli disko» järjeks.
«Lenini valss» on kirjutatud «Gogoli disko» järjeks. Foto: Lepp Ja Nagel

Paavo Matsin lubas 17. jaanuaril Kaarsilla otsa juures linnakirjanikuks kuulutamisel, et veebruari alguses ilmub tema uus romaan «Lenini valss». Nüüd saab öelda, et ta täitis lubaduse, sest eile ilmunud pressiteate järgi on selle esitlus täna, 1. veebruaril kell 18 Tartu kirjandusmajas. Pidulikkust lisavad balalaikadel Meelis Hainsoo ja Kristjan Kannukene.

2015. aastal ilmunud, Euroopa Liidu kirjandusauhinna võitnud ning rohkem kui kümnesse keelde tõlgitud romaani «Gogoli disko» järjena kirjutatud «Lenini valss» kujutab endast maagilise realismi võtmes alternatiivajaloolist teost. Tegevus toimub Eesti Vabariigis, mis on sattunud Soome ning Tsaari-Venemaa erikorra alla.

Pressiteates on märgitud, et kasutades erinevaid stiiliregistreid ja kohati soome-vene-eesti hüpoteetilise ühiskeele väljendeid, mõjutusi minevikust ja tulevikust, esitatakse lugejale muinasjutuline pilt sellest, kuidas Tamperes asuvast Lenini muuseumist tuuakse Lenin Tartusse, mille on hõivanud rivaalitsevad kassijõugud. Romaani lugeja saab teada, kuidas erinevad huvirühmad tahavad kuulsat revolutsioonitegelast ära kasutada, millised jõujooned võivad eestlasi, aga ka meie lähinaabreid oodata ees lähimas tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles